Neúcta sešívaných, nebo přešlap Sparty? Hádky fanoušků se vyostřují

Fanoušci Sparty a Slavie se dokáží pohádat o čemkoliv. Důkaz předvádějí i nyní. Stačila situace před nedělním derby a už létají ostré výrazy.

i Zdroj fotografie: AC Sparta Praha
                   

Když derby pražských „S“ nenabídne sporný moment tak jako v neděli, najdou si příznivci pražských klubů jiné bitevní pole, na němž by se mohli pohádat. Vlastně jde o směšnou pseudokauzu, fanoušci Sparty a Slavie se ale do sebe na sociálních sítích pustili pěkně zostra. Stačila k tomu přitom situace, která se odehrála ještě před začátkem utkání.

Měli zůstat, nebo jít?

O co šlo? Po nástupu hráčů a rozhodčích sešívaní nezůstali stát nastoupení před tribunou, ale odběhli se rozcvičovat. Zřejmě je k tomu vedl fakt, že hrála hymna Sparty. Chudáci kluci a holky, kteří nastupovali s hosty. Zůstali tam stát sami. „Slávisté se při nástupu ihned rozprchli, zatímco sparťané stáli do konce ceremoniálu. Bylo to minimálně zvláštní. Spíš neuctivý,“ napsal na sociální síť X redaktor deníku Sport Jiří Fejgl.

Na jeho příspěvek reagoval bývalý profesionální fotbalista Zdeněk Folprecht. „Myslím si, že nejsi povinný stát jako školák v pozoru při hymně svého největšího rivala. Není to státní hymna ani znělka ligy. Nevím, jestli se jinde u nás hraje na nástup hymna domácích. Jen mi bylo líto těch malých kluků. Vždycky jsem byl na jejich místě dost nervózní,“ napsal Folprecht, který si kromě české ligy zahrál i na Kypru a v Ázerbájdžánu.

LFA bude situaci řešit

Pravdou je, že po nástupu hráčů podle LFA nesmí být pouštěna klubová hymna. Pravidlo 12.12. z rozpisu celostátních soutěží doslova říká: „Před zahájením utkání může být klubová hymna hrána pouze do chvíle, než rozhodčí s hráči vstoupí na hrací plochu.“ Kromě znělky Fortuna ligy může zaznít státní hymna. LFA se touto situací bude zabývat. „Ligová fotbalová asociace situaci kolem načasování odehrání klubové hymny AC Sparta Praha zaregistrovala. Z našeho pohledu došlo k porušení Rozpisu celostátních soutěží. Vzniklou situaci budeme s klubem řešit,“ reagoval na X ředitel komunikace a PR Pavel Jahoda.

Obrany obou týmů pracovaly v derby téměř bezchybně.
iZdroj fotografie: AC Sparta Praha

Ze slušných příspěvků lze zmínit ještě jeden z domácího tábora. „Dobrý den. Standardně takto hymnu hrajeme. Začátek bez hráčů na ploše – a dle načasování připravenosti hráčů, rozhodčích, TV přenosu jsou hráči vpuštěni na nástup. Hymna většinou dohrává při nástupu. Uznávám – včera timing nevyšel dle bodu 12.12. Za to se omlouvám!“ napsal na X moderátor Zdeněk Novotný. Pokud jde o komunikaci fanoušků obou táborů, samozřejmě, řada jich je slušná. A pak jsou takoví, co sahají k zesměšňování, urážkám, vulgaritám atd.

Co si myslíte o celé pseudokauze?

Diskuze Vstoupit do diskuze
80 lidí právě čte
Autor článku

Jan Vildmon

Zobrazit další články