Se správnými prostředky zvládnete jarní úklid bez starostí

Se správnými prostředky zvládnete jarní úklid bez starostí

Příroda se začíná pomalu probouzet k životu a hrát všemi barvami. Stále více času chceme trávit venku nebo alespoň nechat proudit čerstvý vzduch našimi domovy. Ještě, než si začneme naplno užívat krásného počasí, je dobré probudit k životu i naše domácnosti a pustit se do velkého jarního úklidu. S tím se pojí například protřídění šatníku, mytí oken nebo důkladné vyčištění různých zákoutí ve všech místnostech. Úklid však nemusí být náročný, stačí si vytvořit systém, vzít kvalitní čistící prostředky a za chvíli máte hotovo.

Nikdo po vás nechce, abyste celý jarní úklid zvládli za jeden den. I přes to nemusíte trávit uklízením příliš mnoho času. Stačí když si určíte, jak budete postupovat. Začněte třeba jen jednou místností, kterou uklidíte opravdu důkladně. Uvidíte, že radost z výsledku vás namotivuje v úklidu pokračovat.

Pusťte do bytu více světla

První jarní paprsky dokáží odhalit mnoho věcí. Nejviditelnější z nich jsou špinavá okna. Po zimě může být na skle usazeno mnoho nečistot. Proto je dobré okna nejprve očistit teplou vodu a nevynechat také všechny záhyby, kliky nebo žaluzie. Následně zvolte kvalitní čisticí prostředek a okna doleštěte.

jarní úklid

Se správnými tipy zvládnete jarní úklid hravě, v klidu a beze stresu.

Na řadě je ložnice

Vyprat ložní prádlo, povlaky na polštáře a peřiny je samozřejmost. Po zimě to chce ale pořádný restart, pokud je to možné, dejte vyprat také deky, polštáře nebo ochranné vrstvy matrace. Nejlepším pomocníkem je správně zvolený prací prášek. Na výběr jsou i ty s vylepšeným složením o extra benefity, které se postará o čistotu prádla do hloubky vláken, ale také účinné odstranění usazených nečistoty uvnitř mechanismu pračky. Varianty s označením „sensitive“ jsou vhodné i pro citlivou pokožku a výborně se tak hodí na praní dětských lůžkovin.

Stejně důkladně postupujte s úklidem šatní skříně. Oblečení protřiďte, zimní kousky můžete po vyčištění skladovat ve vakuových pytlích, aby vám zbytečně nezabíraly místo. Pokud jste vytřídili oblečení, které už nosit nebudete, nebo vám už nedělá radost, rozhodně jej nevyhazujte. Zkuste ho poslat dál, určitě udělá radost někomu jinému.

Čistota půl zdraví

Na úklidovém seznamu by rozhodně neměla chybět koupelna a toaleta. Jsou to místa, kde se v našich domácnostech hromadí nejvíce nečistot. Je proto dobré důkladně vyčistit sanitární keramiku, vany a sprchové kouty. Použijte takové prostředky, které účinně odstraňují zbytky vodního kamene a po krátkém působení zanechají v celé koupelně hygienický lesk. Pro rady a účinnou pomoc, ale můžete sáhnout i k zaručeným domácím „ekologickým čisticím prostředkům“ na bázi octa, sody nebo citrónu.

Nezapomínejte na kuchyňské spotřebiče

Během jarního úklidu nezapomínejte ani na pravidelnou údržbu našich největších pomocníků – kuchyňský spotřebičů. Pokud je to možné, zkuste spotřebiče poodtahovat, zbavit je nečistot a uklidit prostor pod nimi. Spotřebiče jsou často vyrobeny z choulostivých materiálů, proto při péči o ně zvolte vhodné prostředky a jemné utěrky. Spotřebičem, který jede na plné obrátky je myčka. Velký vliv na její výdrž má kvalita vody, ale také volba čisticích prostředků.

Připraveno ve spolupráci se společností Henkel.




There are no comments

Add yours

Kontrola *

Webové stránky používají soubory cookie k poskytování služeb. Používáním tohoto webu s užitím cookies souhlasíte.
TOPlist