Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME Maďarsko

Sparta je v lepším rozpoložení než Slavia, tvrdí Kobylík. Derby? Divák trpěl

Nedělní derby nic nezměnilo na tom, že Sparta je v ligové tabulce stále čtyři body před svým úhlavním rivalem Slavií. Podle bývalého fotbalisty Davida Kobylíka byl nedělní zápas hodně svázán taktikou a bod musí brát oba mančafty. Expert ČT sport ale míní, že fotbalisté z Letné jsou momentálně určitě v lepším rozpoložení než tradiční soupeři z Edenu.

Derby pražských S
zdroj: ČTK

Kobylíka nejvíce zajímalo, jak Slavia přistoupí k ligovému derby poté, co Sparta dokázala na stadionu sešívaných otočit pohárové utkání na 3:2 a postoupit.

"Slavia byla pragmatická, hrála na remízu, potažmo gól ze standardky či brejku. Sparta potvrdila to, v jaké pohodě se nachází. Zápas byl veden takticky oproti tomu středečnímu, kdy šlo o postup, někdo musel vyhrát a bylo to znát," říká Kobylík v pořadu Dohráno.

Přestože Slavia v lize v únoru všechny zápasy vyhrála, podle Kobylíka ligové derby potvrdilo, že Slavia přece jen nevstoupila do jara tak dominantně, jak by se možná očekávalo.

Průběh derby i další novinky z ligy komentuje Fotbal fokus podcast:

"Naopak Sparta je v pohodě, jede na vlně, jede po linii, kterou nastavil trenér Priske. Jen rotuje hráče do již zavedeného systému. Přijde mi momentálně ve vetší pohodě než Slavia," pokračuje.

Po poháru pro něj byla Sparta jasným favoritem. "Ale tohle jsou zápasy dvou klubů evropské úrovně, kdy rozhodují detaily, které ale nerozhodly."

Poprvé v mistrovském utkání se v dresu Slavie ukázal po zranění gólman Jindřich Staněk. Nejen pro Kobylíka zásadní moment.

"To bylo velmi důležité. Když vidím Staňka a Mandouse... Vždy když jsem viděl brankáře, bylo pro mě stěžejní, zda si zjedná respekt," vysvětluje.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

"A Staněk je extrémně důležitý, je dál, je to jasná jednička, ale neupírám respekt Mandousovi. Staňkův příchod, cena, už jen s jakou pompou přicházel. To nebyl standardní přestup. Slavia přesně věděla, po čem touží."

Koncem března čekají fotbalovou reprezentaci poprvé pod vedením Ivana Haška dva přípravné zápasy s Norskem a Arménií. A pokud bude Staněk zdráv, měl by být podle Kobylíka jasnou jedničkou.

"Nikdo z dalších gólmanů v zahraničí ve větší míře nechytá," říká někdejší hráč Olomouce.

Právě Staňka teď Slavia dopsala na soupisku pro Evropskou ligu, kde nahradil zraněného Ondřeje Koláře. Staněk tak může nastoupit už ve čtvrtek v úvodním osmifinále na hřišti AC Milán.

Záznam utkání odvysílá ČT sport od 23:50. Předtím se ale utká Sparta se slovutným Liverpoolem. Přímý přenos zápasu sledujte od 18:20 na ČT sport.

Derby pražských S
zdroj: ČTK

Ale zpět k derby. Sparťané v lize se Slavií počtvrté za sebou neprohráli, potřetí se ale zrodil nerozhodný výsledek. 

"Bylo to velmi taktické. Slavia potřebovala neprohrát, věděla, že je Sparta v laufu, a potřebovala ji zastavit i za cenu remízy. Slavia postavila tři zodpovědné stopery, kde se mi velmi líbí Vlček. Zima obranu řídil a ta byla neprostupná," chválil Kobylík.

Priskeho mančaft, který utkání dohrával po vyloučení Preciada v deseti, ztratil poprvé od konce října ligové body. Na Slavii má ale stále náskok.

"Neviděli jsme střely, tím pádem ani góly. Slavia se potřebovala zvednout, bodovat. Myslím, že budou spokojení oba," doplňuje.

Tak jako tak je ale dle Kobylíka Sparta v pohodovější formě. "Všichni cítíme, že Sparta je v lepším rozpoložení. Slavia si naopak dokázala, že může být soupeřem a může ji i předehnat v závěru ligy. Ale divák trochu trpěl."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články