Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

V Karviné začal fungovat dovoz inkontinenčních a kompenzačních pomůcek

Podzim života seniorům mnohdy přináší různá omezení a zdravotní komplikace. Vítají proto jakoukoliv pomoc a službu, která jim usnadní každodenní starosti. Jedna novinka začala ve městě fungovat nedávno, podívejte se na reportáž.

V Návsí slavnostně přivítali nové občánky obce

Velká sláva se konala v kulturním centru v Návsí. Obec tam přivítala více než 30 nových občánků, kteří se narodili do místních rodin v loňském roce.

MRA potřebuje na opravy bytů stavební firmy

Městská realitní agentura opraví ročně až 400 uvolněných bytů. V letních měsících se ale potýká s problémem. Stavební firmy dávají raději přednost velkým venkovním zakázkám.

Havířovský Den pro děti i rodiny si užily tisíce lidí

Havířovský den pro rodiny i děti navštívily tisíce lidí. Město pro všechny připravilo opravdu bohatý program, ze kterého měly radost zejména ratolesti. Bohužel program předčasně ukončila bouřka.

Příští Majáles bude v Havířově pořádat SPŠ elektrotechnická

Žádost byla vyslyšena a pořadatelem příštího Majálesu se poprvé ujme jiná střední škola než Gymnázium Komenského či Studentská. A noví nadšení organizátoři rozhodně nelení a mají už i datum pro příští rok.

Vedení Sadů Životice jednalo s ministrem o kompenzacích za pomrzlé jabloně

Ministr zemědělství Marek Výborný během návštěvy Moravskoslezského kraje navštívil i životické sady, které od nového roku vlastní město Havířov. S vedením jednal o kompenzacích i o převodu pozemků.

O titul Obec roku soutěží v Moravskoslezském kraji 18 vesnic, Palkovice nasadily i vodníka

Velkou konkurenci mají letos vesnice, které se přihlásily do soutěže Obec roku. Zatímco loni jich v krajském kole soutěžilo jen 6, letos jich je 18. Například v Palkovicích do boje o vítězství nasadili i místního vodníka.

Policie hledá pohřešovanou starší ženu z Českého Těšína, která se zatoulala v Hnojníku

Dnes 10:27 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na veřejnost se žádostí o pomoc při pátrání po pohřešované ženě se obrátili policisté, kteří ji hledají od neděle 2. června, kdy byla naposledy viděna v domově pro seniory v Hnojníku, kam přišla na návštěvu.

Tatrovka, postavená bruntálskými průmyslováky, byla slavnostně předána Správě silnic MS kraje

Dnes 10:16 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Za účasti zástupců ministerstva školství, MS kraje s Správy silnic předali studenti bruntálské průmyslovky do užívání vyrobenou Tatru Phoenix. Postavili ji v rámci projektu Tatra do škol a bude sloužit při zimní údržbě silnic v okrese Bruntál.

Vydatné deště zaplavily některá místa v kraji, některé toky jsou v 1. stupni

Dnes 8:46 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na mnoha místech v Moravskoslezském kraji museli zasahovat profesionální i dobrovolní hasiči, když vydatné deště zaplavily sklepy, garáže nebo kanalizační vpusti. Hladiny se zvýšili ve všech vodních tocích, ale větší problémy se neočekávají.

Cimbalistka z novojičínské Základní umělecké školy má světové zlato a účast v rekordu

Žákyně novojičínské základní umělecké školy, Johana Demlová, se 10 let věnuje hře na cimbál. Za sebou má úspěchy na celostátní i mezinárodní úrovni. Teď v květnu zazářila na soutěži v Číně a stala se součástí zápisu do Guinessovy knihy rekordů.

Úřednice muži odebrala děti, on jí ze msty podpálil dům, když tam rodina spala

Včera 19:30 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Požár, který rodinný dům v Petrovicích u Karviné zachvátil 27. května, má na svědomí žhář. Ten ho zapálil proto, aby se pomstil sociální úřednici za odebrání dětí, na jejichž výchovu se svou partnerkou nestačil.

15 týmů odehrálo ve Frýdku-Místku mezinárodní volejbalový turnaj R22 CUP

Mezinárodní volejbalový turnaj smíšených družstev ovládl opět po roce tělocvičnu 6. základní školy ve Frýdku-Místku. Tradičně se zde scházejí současní i bývalí profesionální hráči, kteří bojují o medaile a pohár vítězů. I letos přijely týmy z Česka, Slovenska a Polska.

Karviná se stala pořadatelem MČR v mažoretkovém sportu, hostila nejlepší týmy

Karvinský zimní stadion patřil nejlepším mažoretkám ze všech koutů naší země v rámci Mistrovství České republiky velkých formací. Zúčastněné týmy bojovaly nejen o cenné medaile, ale také o postupy na evropský a světový šampionát.

Ve Frýdku-Místku bude v jeden večer Noc kostelů i Muzejní noc

V pátek 7. června se veřejnosti otevřou kostely v celé zemi. Ve Frýdku-Místku na akci pravidelně navazuje také Muzejní noc v Muzeu Beskyd. Pro návštěvníky bude na většině místech připraven doprovodný program až do nočních hodin.

Trh sportu představil přes 30 sportovních klubů a kroužků ve Frýdku-Místku

Většina sportovních klubů na jednom místě. Unikátní akci s názvem Trh sportu uspořádalo město Frýdek-Místek , kde se představilo na 33 sportovních spolků. Cílem bylo představit sporty ve městě a poradit s případným výběrem sportu pro děti. Na místě bylo možné si sporty i vyzkoušet.

V Hrabůvce byl mezi paneláky dokončen park s jezírkem. O dostatek vody se postará déšť

V Ostravě-Hrabůvce byl dokončen unikátní park s jezírkem, který je přímo mezi paneláky. O vodu se postarají dešťové srážky, které budou jímány z celého okolí. Nejenže vzniklo krásné místo k odpočinku, ale zároveň jezírko bude v horkých dnech zlepšovat klima v okolí.

V Ostravě vznikne nová městská čtvrť. Zaplní brownfield Žofinka v centru města

V Ostravě by v příštích letech měla vzniknout nová městská čtvrť. Rozkládat se bude na území brownfieldu Žofinka v centru města za Novou Karolinou. Území propojí centrum s Dolními Vítkovicemi a o jeho vzhledu rozhodne urbanisticko-architektonická soutěž.

Mega kvíz hrály ve velkém sále dvě stovky soutěživých Novojičíňáků

V sále Střediska volného času Fokus v Novém Jičíně se konala jedna z největších vědomostních soutěží v regionu. Otestovat své znalosti v různých oborech tu dorazilo na Mega kvíz dvě stě lidí.

Krajský sokolský slet v Opavě nabídl ukázku 10 hromadných skladeb. Předvedlo se na něm 1200 cvičenců

V Opavě se uskutečnil krajský sokolský slet. Na Tyršově stadionu se předvedlo okolo 1200 cvičenců z celého Moravskoslezského kraje a divákům nabídli ukázku 10 hromadných skladeb. Regionální slety jsou nedílnou součástí XVII. všesokolského sletu.

Z Bruntálu odstartovala nejtěžší etapa letošního Závodu míru s cílem u vodní nádrže Dlouhé Stráně

23 týmů z 22 zemí celého světa se účastnilo letošního 11. ročníku Závodu míru v novodobé historii. Z Bruntálu startovala nejtěžší, tzv. Královská etapa. Měla sice jen 99 kilometrů, její cíl byl však ve výšce 1354 metrů nad mořem u vodní nádrže Dlouhé Stráně.

Nejtěžší Královská etapa Závodu míru odstartovala z Bruntálu na vodní nádrž Dlouhé Stráně v Jeseníkách

23 týmů z 22 zemí celého světa se účastnilo letošního 11. ročníku Závodu míru v novodobé historii. Z Bruntálu startovala nejtěžší, tzv. Královská etapa. Měla sice jen 99 kilometrů, její cíl byl však ve výšce 1354 metrů nad mořem u vodní nádrže Dlouhé Stráně v Jeseníkách.

Běžci na Skalkách podpořili nemocného Šimonka, rodiče doufají v genovou terapii

Na Skalkách se uskutečnil 3. ročník benefiční akce Krok za Šimonka. Běžeckého závodu se zúčastnili i hasiči, policisté a zdravotničtí záchranáři - konal se na podporou chlapce, který trpí vzácnou metabolickou nemocí.

Hasiči v Radvanicích mají nový výjezdový vůz. V rámci Ostravy jde o jediný poloprofesionální útvar

Jednotky dobrovolných hasičů jsou významným prvkem celého integrovaného záchranného systému a je velmi důležité, aby měli kvalitní vybavení a techniku. Ostrava se proto zaměřuje na výměnu zastaralých stříkaček a Radvanice díky tomu získaly špičkový zásahový vůz.

50. ročník Rolo ligy v koloběhu otevřel závod mistrovství ČR v Rýmařově

2. června 2024 22:53 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Regionální zprávy POLAR

Trhni si nohou! To nebyla nadávka, ale tradiční startovní povel všech závodních koloběžkářů. Na trati u Rýmařova zazněl nejméně desetkrát a odstartoval všechny kategorie letošního prvního mistrovství Rolo ligy. Koloběh v současnosti zažívá velký boom a Česká republika patří do světové špičky.