Týmová časovka na Paříž-Nice měla stejná pravidla jako loni, tedy že se nepočítá čas čtvrtého závodníka každého týmu v cíli, ale už toho prvního. To znamená, že se jezdci v jednotlivých týmech nemuseli držet pohromadě. Zásadní výhodu měly týmy, které do 27 kilometrů dlouhé časovky se startem a cílem v Auxerre startovaly v první polovině. A to kvůli počasí, při návratu do Auxerre totiž později začalo pršet a změnil se vítr. 

Sestava UAE Emirates tuhle neočekávanou výhodu využila na sto procent. Jezdci UAE se udrželi pohromadě přes dvě stoupání v první polovině trati a v klesání do cíle měli dostatečnou kolektivní sílu. dokázali tak porazit týmy, které také měly dobré povětrnostní podmínky na trati. Tým Jayco AlUla jim byl nejblíž, přesto ztratil 15 sekund. 

Nejlepší výkon se očekával od týmu Soudal Quick-Step a podle výsledků na mezičase to vypadalo na vítězství. Mezičas byl na vrcholu druhého stoupání, po 14 kilometrech. Tým okolo Remca Evenepoela zde byl o 17 sekund lepší než UAE Emirates a pohromadě se drželo šest jezdců belgického celku. To byla mnohem příznivější situace než v případě Bora-Hansgrohe. Německý tým se v kopcích rozpadl, 13 kilometrů před cílem už byli vpředu jen tři jezdci - Primož Roglič, Aleksandr Vlasov a s vypětím všech sil visel Matteo Sobrero. I když se Roglič, Vlasov a Sobrero hodně snažili, proti početnějším sestavám neměli v klesaném závěru časovky šanci. 

Všechny sestavy v druhé polovině startovní listiny v závěrečných kilometrech ztratily spoustu času, Soudalu se aspoň podařilo ztráty eliminovat. Evenepoel se do cíle dostal s odstupem 22 sekund. Tým Visma-Lease a Bike dopadl mnohem hůř, Matteo Jorgenson a Wilco Kelderman ztratili 38 sekund a ještě větší ztrátu bude muset smazat Roglič, který zaostal o 54 sekund. 

20240305PNC0078-A.S.O._Billy_Ceusters.jpg

Laurence Pithie se svým týmem Groupama-FDJ nemohl ve špatných podmínkách nejlepším konkurovat, Novozélanďan přišel o žlutý dres a David Gaudu ztratil na UAE Emirates 1.01. Déšť a vítr zpomalily také Lidl-Trek, Mattias Skjelmose ztratil 1:15. 

McNulty je novým lídrem před prvními stoupáními 

Nejdůležitější jsou samozřejmě rozdíly v průběžném pořadí a tým UAE Emirates má před prvními kopci velmi dobrou pozici. Američan McNulty je novým lídrem a ve 4. etapě se dvěma přejezdy stoupání Mont Brouilly a mnoha dalšími těžkými výjezdy poveze žlutý trikot. Stejný čas mají jeho týmoví kolegové Finn Fisher-Black, Joao Almeida a Jay Vine. Evenepoel ztrácí pouze 18 sekund a stále má dobrou pozici v boji o konečné vítězství. Na Rogliče má náskok 36 sekund, Slovinec na McNultyho ztrácí 54 sekund.

20240305PNC0094-A.S.O._Billy_Ceusters.jpg

Dobře se drží oba lídři Ineos Grenadiers. Egan Bernal má odstup 20 sekund a Carlos Rodriguez 22 sekund na první místo. Jorgenson je pozadu o 32 sekund. 

Fisher-Black je novým lídrem soutěže do 23 let, na čele vystřídal krajan Pithieho. Jak se nic nezměnilo, Pithie zůstal lídrem bodovací soutěže a Mathieu Burgaudeau (TotalEnergies) vede vrchařskou soutěž. Šanci posbírat další body bude mít na sedmi prémiích v průběhu 4.  etapy