Manolo Blahnik, miláček slavných žen

Věhlasný španělský návrhář okupuje na seznamu nejdražších bot svými skvosty každoročně přední příčky. Největší slávy se Blahnikovi dostalo v seriálu Sex ve městě. Herečka Sarah Jessica Parker, představitelka Carrie Bradshaw, následně představila ve spolupráci s designérem i vlastní kolekci bot.

Ručně vyráběná až umělecká díla se jménem Manolo Blahnik si zamilovala Madonna, Victoria Beckham či Beyoncé. Své pevné místo měly i v botníku Lady Di. Například proslulé aligátoří lodičky “Blixa” se špičatou špičkou, se díky exotickému materiálu cení na 4600 dolarů, tedy lehce přes 100 000 Kč, a pozor, jsou vyprodané. Vy si tak v klidu dopřejte jejich levnější variantu, šetříte tak nejen svou peněženku, ale také životy zvířat.

Červená patří Louboutinovi

Ikonické lodičky od francouzského designéra Christiana Louboutina, kterých se údajně prodá přes půl milionu párů ročně, jsou skutečným symbolem luxusu a ženskosti. O nadčasových modelech s typickou rudou podrážkou na jehlovém podpatku, který začíná na 12 centimetrech, se říká, že jsou investicí i láskou na celý život.

Aby také ne, jejich cena začíná v průměru na čtyřech stovkách amerických dolarů, ale snadno se vyšplhá i k šesti tisícům. Jejich levnější variantu asi neseženete, červená podrážka je totiž ochrannou známkou proslulého návrháře, přesto můžete sáhnout po kvalitní černé kůži v kombinaci třeba s červeným nižším podpatkem, který bude k vašim nohám o dost milosrdnější.

Papuče od Gucciho

Mokasíny jsou s populárním italským domem spjaty od nepaměti. Nepřehlédnutelné loafers s kožešinou, které se v roce 2015 staly absolutním módním totemem, patří dodnes mezi spíše bizarnější, přesto oblíbený módní výstřelek, dodnes obouvá nespočet slavných a oděvních person.

Hlavní inspirací k vytvoření lehce úsměvného obuvnického hitu byly, jak už vzhled napovídá, domácí papuče. Nutno dodat, že čekací listina na model, jehož cena tehdy začínala na 650 librách, byla určitě delší než váš měsíční nákupní seznam. Vy proto s přibývajícími slunečními paprsky a příjemnějšími teplotami sáhněte po varinatě bez chlupů, tedy tzv. “mules”, které si zamilujete pro jejich pohodlnost a snadnou kombinovatelnost se všemi styly.

Blyštivé Miu Miu

Miu Miu je ve své podstatě symbolem oděvního minimalismu, přesto pod italskou značkou spatřily světlo světa sametové tenisky s drahými kameny v přepočtu za téměř 63 000 Kč. Opulentní obutí přesto nepůsobí nevkusně, jak to někdy u extravagantnějších kousků bývá, i tak ale radíme sáhnout po dostupnější variantě, ovšem zachovat vkusný styl. Blýštivé jednobarevné kamínky mohou oživit nejeden outfit, takže směle do toho. Jen opatrně, aby takové boty naopak nezpůsobily vzhled na hrané laciné prvoplánovosti.

Jimmy Choo, nezbytnost hollywoodských hvězd

Jestli existuje značka, která nikdy nechybí na proslulém hollywoodském červeném koberci, je to Jimmy Choo. Původem malajsijský módní návrhář sídlící v Londýně je milován pro svou rozmanitost, kterou ve svých kolekcích nabízí. Masivní boots i elegantní střevíčky bývají vzhledem jednoduché a praktické zároveň. Designér s oblibou sahá po opravdu kvalitní kůži, k detailům využívá materiály jako hedvábí, satén či blyštivé kamínky. Díky jeho popularitě tak podobné kousky najdete velmi snadno v přijatelných cenových relacích.

A které kousky se pyšní titulem nejdražších modelů na planetě?

Nejdražší boty na světě - střevíčky s meteoritem
Dubai je město zázraků a mnoha prvenství. Na palubě jachty v dubajském přístavu v roce 2019 italský designér Antonio Vietri odhalil model inspirovaný ikonickým mrakodrapem Burdž Chalífa. Střevíčky nazvané “The Moon Star Shoes” v hodnotě neuvěřitelných 20 milionů dolarů, i sám převodník měn se bojí tuto částku přepočítat, jsou z masivního zlata, zdobené 30 karátovými diamanty, a co víc, v podpatku mají zalitý malý meteorit z roku 1596.

Lodičky jako narozeninový dort
Fakt, že ty nejdražší věci často bývají svou povahou či designem velmi bizarní, dokazují diamantové střevíčky v hodnotě 15 milionů dolarů. Pocházejí z dílny britské návrhářky Debbie Wingham. Superluxusní jehlové podpatky údajně vznikly na objednávku dubajské rodiny. Zadání bylo jednoduché a náročné zároveň. Boty měly vypadat jako narozeninový dort. Jejich výroba trvala přes 100 hodin, pyšní se růžovými i modrými diamanty, zlatými zipy, podrážkami ze zlata a 24karátovým zlatým nátěrem na kůži.

Diamanty i celoživotní záruka
“Pouhých” 400 milionů by vám stačilo na pořízení zlatých lodiček, které vzešly od firmy Passion Jewelers, která "překvapivě" sídlí v arabských emirátech. Lodičky ze zlaté kůže a hedvábí jsou zdobené diamanty, které dají dohromady neuvěřitelných sto karátů. Pokud by vás napadlo, že častým nošením se kůže opotřebuje a blyštivý kousek ztratí na hodnotě, "unaví se", hoďte obavy za hlavu. “Lákavá” cena totiž zahrnuje také celoživotní záruku.

Máte slabost pro boty?

info Hlasování bylo ukončeno.
Ano 88 %
Ne 12 %
Hlasovalo: 109

Zdroj: iGlanc.cz

Související články