Zlá krev - Capote vs. labutě: Po odhalení špinavých tajemství se smetánka mstí

Zlá krev - Capote vs. labutě: Po odhalení špinavých tajemství se smetánka mstí | Fandíme seriálům
FX / Disney
Zobrazit dalších 17 obrázků
Skvěle obsazený seriál nás bere mezi zhýralé newyorské boháče.

Producent a scenárista Ryan Murphy má rád svoje antologie. V American Horror Story nabízí divákům smyšlené hororové příběhy, v American Crime Story skutečné kriminální příběhy, chystá American Sports Story (první řada se mrkne na fotbalistu Aarona Hernandeze) a v Monstru se zaměřuje na skutečné sériové vrahy. A pak je tu Zlá krev (Feud), série soustředěná na sváry ve světě umění.

První řada pojednávala o neshodách Bette Davis a Joan Crawford, druhá, která se momentálně vysílá, se zaměřila na boj, co se rozhořel mezi spisovatelem Trumanem Capotem a newyorskou smetánkou poté, co její dosud utajené hýření popsal v jednom ze svých románů. Série vychází z knihy Capote's Women od Laurence Leamera a je pojmenovaná Zlá krev - Capote vs. labutě (Feud: Capote vs. The Swans).

Děj je zasazený do roku 1965, kdy magazín Esquire vydal kapitolu z Trumanova nakonec nedokončeného románu Answered Prayers. V kapitole je popsáno, jak zhýrale ve skutečnosti žije skupina zámožných žen, přezdívaných „labutě“. Příběh je sice napsaný anonymně, ale labutě se v popisu okamžitě poznají. Dosud byl Capote jejich důvěrníkem a přítelem, ale zveřejněný text berou jako zradu. Jako dýku do zad. Přátelství je u konce a několik labutí přísahá, že se pomstí. Trumanovi je mezi vyšší společnost zapovězený vstup a začíná se chovat sebezničujícím způsobem.

Capoteho hraje Tom Hollander, v dalších rolích vystupují Naomi Watts, Diane Lane, Chloë Sevigny, Calista Flockhart, Demi Moore, Molly Ringwald, Jessica Lange a nedávno zesnulý Treat Williams. Ryan Murphy je vedený jako autor, hlavním scenáristou je nicméně Jon Robin Baitz. Hlavním režisérem je Gus Van Sant.

Podle recenzentů je Zlá krev - Capote vs. labutě klasický kousek z Murphy dílny. Je to spíš melodrama než drama a na prvním místě je načančané pozlátko. Pokud vás ale Murphyho seriály baví, měli byste být spokojení i tentokrát, zvlášť díky silnému obsazení. U nás sérii nabízí Disney+. Venku už je většina částí a zhruba do týdne si už budou moci zájemci dopřát minisérii v její plné osmidílné délce.

Podklady a foto: FX / Disney

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu