Fantastické příběhy

Fantasy kniha - ilustrační
V dnešních tipech vám představíme čtyři knihy, ve kterých si s hlavními hrdiny užijete pořádné dobrodružství. Nechte se přenést do pohádkových světů a sledujte, jak hlavní hrdinové překonávají sami sebe. A pozor: na své si přijdou i fanoušci komiksů!

Daniela Fischerová vás již po čtvrté zavede do lesa, kde žije pták Noh a ptáček Nožička. Co myslíte, zvítězí ptáček Nožička v závodu nad obrem?

Již čtvrtý příběh oblíbených ptačích hrdinů pro nejmenší děti, podle kterých se připravuje i Večerníček!
V lese, kde žijí naši ptáci, žije taky obr Bumbrla. Bumbrla je nemehlo a poděs, kam šlápne, něco rozšlápne. Taky rád závodí. Dneska si dá závod s ptáčkem Nožičkou. Ale copak Nožička může vyhrát? Nemůže! Vždyť má jen bosé lidské nožky a skoro neumí běhat! Jenže když závod prohraje, Bumbrla si ho odnese a ptáček ztratí nejlepšího kamaráda Noha. Už to vypadá dost bledě. A kdesi v dálce se směje obryně, moc hodná paní Bumbrlová.

Pták Noh a ptáček Nožička – Jak Nožička závodil s obrem Bumbrlou

Autorka: Daniela Fischerová
Ilustrátor: Jakub Kouřil

Počet stran: 30
Vazba: vázaná
Formát: 168×245 mm
ISBN: 978-80-7558-203-4
Doporučená cena: 228 Kč

Knihu Pták Noh a ptáček Nožička – Jak Nožička závodil s obrem Bumbrlou vydalo nakladatelství Meander v edici Modrý slon.

Ukázka z knihy

 ptak_Noh_a_ptacek_Nozicka_ukazka

Prohlédněte si i další ukázky.

O autorce

Daniela Fischerová vystudovala dramaturgii a scenáristiku na FAMU. Od poloviny 70. let se věnovala básnické a prozaické tvorbě pro děti a tvorbě dramatické. Uplatnila se jako autorka scénářů celovečerních i televizních filmů. Těžištěm její tvorby však zůstávají dramata a rozhlasová tvorba, za něž získala řadu literárních cen. Napsala však i mnoho knížek pro děti, v nakladatelství Meander vyšly Duhové pohádky a sbírka hravých básní Milion melounů, obě ilustrované Irenou Šafránkovou, Tetovaná teta s ilustracemi Jaromíra Plachého, Ochechule s ukulele, Vúdúlínek a Pták Noh a ptáček Nožička – Ohňový mužíček Pinďula s ilustracemi Jakuba Kouřila a Strakaté uši a sušení padouši ilustrované Danielem Michalíkem. Pro nejmenší děti napsala spoustu krásných veršů v edici REPOLELO: Plác – tác – bác, Bum bum tydlidum, Uspávanky a vstávanky a Nevídaná podívaná.

Zdroj informací: nakladatelství Meander

O ilustrátorovi

Jakub Kouřil je režisér, animátor a výtvarník, absolvent Katedry animace FAMU v Praze. Ve své tvorbě moc rád pracuje s vtipem a nadsázkou. I když je jeho doménou film, od mala ho láká také svět ilustrace. Jako velký frankofil obdivuje obrázky Jacquese Sempého nebo Nicolase de Crécyho. Nápady a nové náměty hledá převážně při každodenních procházkách Letenskými sady se psem Hugem. Miluje svou rodinu, filmy, moře, kakao, sýr… a samozřejmě knihy.

Zdroj informací: nakladatelství Meander

————————————————

Podle filmové předlohy Tomma Mooreho vytvořil Samuel Sattin komiks Píseň moře. Získá tulení víla Saoirsa zpět svůj ztracený hlas, aby mohla přenášet ztracené pohádkové bytosti do jejich říše za mořem?

Nechte se písní tulení víly přenést do světa irských mýtů!

Je tomu již šest let, co jejich maminka zmizela. Ale místo toho, aby si byli sourozenci Ben a Saoirsa navzájem oporou, chlapec svoji sestřičku obviňuje – ke zmizení totiž došlo v den, kdy se narodila.
Vše se změní, když děti zjistí, že Saoirsa je stejně jako její maminka tulení víla selkie. Díky tomu má moc přenést pohádkové bytosti ztracené v našem světě zpět do jejich říše za mořem. Aby to dokázala, musí jim zazpívat svoji píseň. Jenže plachá dívenka od narození nemluví. V nalezení ztraceného hlasu se jí navíc pokusí zabránit strašlivá soví čarodějnice Macha. Ben je rozhodnutý udělat vše pro to, aby svoji sestřičku zachránil…

Komiksová adaptace stejnojmenného filmu nominovaného na Oscara za nejlepší animovaný film roku.
Obsahuje bonusový příběh Domů pospíchej, exkluzivně napsaný a ilustrovaný pro tento komiks.

Píseň moře

Autor a ilustrátor: Samuel Sattin
Přeložila: Eliška Boudová

Počet stran: 272
Vazba: brožovaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-271-3841-8
Doporučená cena: 479 Kč

Knihu Píseň moře vydalo nakladatelství bambook v edici KomiX.

O autorovi a ilustrátorovi

Samuel Sattin je spisovatel a závislák na kávě. Napsal knižní trilogii Glint. Jeho práce se objevila mimo jiné v komiksovém online médiu The Nib, časopise The Atlantic nebo ve sdružení amerických rozhlasových stanic NPR. Pyšní se titulem magistra umění v oboru Komiks z Mills College. Žije s manželkou a dvěma kočkami v kalifornském Oaklandu a občas přednáší na tamní umělecké vysoké škole.

————————————————

Dobrodružný příběh o dívce jménem Heda, která poznává obyvatele tmavého lesa, napsala Nora Brechová. Přečtěte si knihu Vlčí les a zjistěte, zda Heda dokáže překonat svůj strach a poskytne pomoc zraněnému vlkovi…

Trochu tajemný, trochu dobrodružný, ale hlavně nesmírně hřejivý příběh o tom, že silné přátelské pouto může vzniknout i tam, kde je na začátku nedůvěra a strach. Heda je na návštěvě u dědečka v domě stojícím na okraji tmavého lesa. Při sbírání dřeva na oheň získá Heda dojem, že v lese někdo je. Zvědavost převáží nad obavami a Heda se o tajemném obyvateli lesa vydá zjistit pravdu. Stopy ve sněhu ji zavedou až ke zraněnému vlkovi – jediný, kdo mu mu může pomoci, je ona sama. Heda překoná strach, pomůže mu a odvede si ho domů k dědečkovi. Její radost, že má opravdického vlčího kamaráda, je bezmezná, ale dědeček má k nadšení daleko. Co se musí stát, aby děda přijal vnuččino neobvyklé přátelství? A může vůbec existovat přátelství mezi dvěma bytostmi, které každá patří do jiného světa?

Pro začínající malé čtenáře, kteří prostřednictvím rozkošně ilustrovaného příběhu objeví sílu odvahy, přijetí a přátelství, vznikající i na těch nejnepravděpodobnějších místech.

Vlčí les

Autorka a ilustrátorka: Nora Brechová
Přeložila: Linda Vomáčková

Počet stran: 56
Vazba: vázaná
Formát: 230×315 mm
ISBN: 978-80-7530-453-7
Doporučená cena: 300 Kč

Knihu Vlčí les vydalo nakladatelství Malvern.

O autorce a ilustrátorce

Nora Brechová je uznávaná autorka a ilustrátorka především dětských knih. Její knihy vycházejí v 15 zemích. V roce 2019 byla nominována na norskou knižní cenu právě za ilustrace v knize pro děti.

Zdroj informací: osloliteraryagency.no

————————————————

Milovníci fantasy příběhů by si měli pořídit další vyprávění Brandona Sandersona – druhý díl série Alcatraz. Jaké dobrodružství čeká hlavní hrdiny tentokrát? Opět se máte na co těšit!

Po tom, co jste si o mně přečetli v prvním díle mých pamětí, byste asi nečekali, že se hned vrhnu do dalšího dobrodružství. Řekli byste, že jedno střetnutí s ďábelskými knihovníky je na třináctiletého kluka až až (nemluvě o temných okulátorech, oživených papírových monstrech a pluku ozbrojených knihovnických bojovníků, které proti mně a mým přátelům vedla moje vlastní matka!). Pravda je, že jsem žádné dobrodružství nehledal – prostě jsem se chtěl jen podívat do Nalhally, odkud pochází moje rodina… a místo toho jsem skončil v Alexandrijské knihovně. Tišináři, tedy lidé, kteří žijí na území Evropy, Ameriky a Kanady, jež ovládají knihovníci, se mylně domnívají, že tato největší starověká knihovna už dávno zanikla, ale obyvatelé Svobodných království znají pravdu: Alexandrijská knihovna stále existuje a je to jedno z nejnebezpečnějších míst na planetě. Je totiž sídlem tajné sekty, která krade duše svých nebohých obětí! A právě odtud jsme museli spolu s nabručenou rytířkou Bastille, její ještě nabručenější matkou a několika mými zbrusu novými příbuznými zachránit dědu Smedryho. Ale nic z toho se ani zdaleka nevyrovná hrůze, které bychom museli čelit, kdyby se nám podařilo najít to, co jsme hledali… mého otce!

Alcatraz versus legie Zakladatelových kostí

Alcatraz 2
Autor: Brandon Sanderson
Ilustrátorka: Hayley Lazo
Přeložil: Ondřej Pauser

Počet stran: 334
Vazba: brožovaná
Formát: 130×195 mm
ISBN: 978-80-276-0698-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Alcatraz versus legie Zakladatelových kostí vydalo nakladatelství Slovart.

Doporučujeme

Nenechte si ujít ani první díl série Alcatraz.

Ukázka z knihy

 alcatraz_2_ukazka

O autorovi

Brandon Sanderson je americký autor fantasy příběhů. Dvakrát byl nominován na Cenu Johna W. Campbella. Kromě své románové prvotiny Elantris je autorem rovněž trilogie Mistborn a dalších. Vystudoval tvůrčí psaní na Brigham Young University. Věnuje se tvorbě převážně epické fantasy, obvykle zasazené do jedinečného prostředí, s propracovaným systémem magie a rozmanitými postavami. Po smrti Roberta Jordana byl vybrán právě Brandon Sanderson, aby dokončil závěrečný díl Jordanovy epické série. O tuto službu jej požádala vdova po Jordanovi.

Zdroj informací: Kosmas


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePták Noh a ptáček Nožička – Jak Nožička závodil s obrem Bumbrlou

Fischerová, Daniela

Meander, 2022

zobrazit info o knizePíseň moře

Sattin, Samuel

bambook, 2024

zobrazit info o knizeVlčí les

Brechová, Nora

Malvern, 2023

zobrazit info o knizeAlcatraz versus legie Zakladatelových kostí
Alcatraz 2

Sanderson, Brandon

Slovart, 2023

Napsat komentář