InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Májový koncert - Komorní sbor Ostrava

    pátek 3.5 18:00 - Gotický sál, Stará radnice, Tábor

  • Absolventský koncert Silvie Voldřichové - hoboj

    pátek 3.5 18:00 - ZUŠ Vimperk

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jihostroj vzdal poctu legendám Martinu Kryštofovi a Tomáši Filovi

 Autor: VK Jihostroj ČB.

    Autor: VK Jihostroj ČB.

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Po posledním zápase základní části připravil Jihostroj rozloučení pro své bývalé hráče Martina Kryštofa a Tomáše Filu. Plná sportovní hala aplaudovala legendám, které se v minulých letech zasloužily o mnoho úspěchů. „Kdyby se u nás vyvěšovaly dresy jako v hokejové NHL, tak by tady ty vaše visely,“ řekl při slavnostním ceremoniálu Jan Diviš. „Okamžitě pověsit, okamžitě pověsit,“ reagovali na slova prezidenta klubu českobudějovičtí fanoušci, kteří i po skončení utkání zůstali v hale, aby se rozloučili s oblíbenými volejbalisty. Večer patřil Martinu Kryštofovi a Tomáši Filovi, pro které začal program už při první přestávce zápasu s Libercem. Zájem fanoušků o jejich podpis nebo fotku byl tak velký, že zmeškali celý druhý set.

Aby ne. Martin Kryštof je historicky nejúspěšnější český volejbalista na pozici libera. V Jihostroji odehrál posledních osm sezon své kariéry a stal se dvakrát mistrem extraligy, dvakrát získal stříbro, dvakrát bronz a třikrát Český pohár. Ve své poslední sezoně 2022–23 byl navíc kapitánem týmu. „Volejbal mi nechybí, protože jsem u něj zůstal a trénuju v mém rodném Velkém Meziříčí," prozradil Kryštof před celou sportovní halou.

Speciálně byl rád, že rozloučení s jeho kariérou proběhlo právě po zápase s libereckou Duklou, v jejímž dresu odehrál sezony 2004–2008. „Dukla byla po Příbrami důležitým krokem v mé kariéře, která se potom vyvíjela správným směrem," dodal skromně Kryštof, který následně v roce 2009 získal prestižní angažmá v Berlíně, se kterým získal třetí místo v Lize mistrů a třikrát vyhrál německou Bundesligu.

Tomáš Fila odehrál v Českých Budějovicích dokonce jedenáct sezon. Výčet jeho úspěchů je impozantní – pětkrát mistrovský titul, dvě stříbra, dva bronzy a tři České poháry. Jeho poslední sezona 2019–20 skončila předčasně kvůli koronavirové pandemii, proto proběhla jeho rozlučka až nyní. „Mrzí mě, že moje kariéra neskončila před tak plnou halou, jako je teď. V jižních Čechách jsem po dvou letech, ale Jihostroj stále sleduju na dálku," vzkazoval do mikrofonu fanouškům skandujícím jeho jméno.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace