MENU

Airbus Helicopters na HAI Heli-Expo 2024 velice úspěšní

Společnost Airbus Helicopters letošní ročník vrtulníkové výstavy HAI Heli-Expo, pořádané od 26. do 29. února 2024 v kalifornském Anaheimu, uzavřela se závazky na 155 jejích strojů, včetně 40 pevných objednávek, od zákazníků z celého světa.

Mezi hlavní významné události patřil historický kontrakt s The Helicopter Company (THC) na až 120 vrtulníků různých typů, přičemž součástí dohody byla závazná objednávka osmi strojů H125 a deseti H145. Airbus Helicopters upevnily svoji pozici lídra mezi dodavateli vrtulníků pro záchranné služby, když o tyto stroje vedle THC (typ H145) projevili zájem také německá DRF Luftrettung, jež si zamluvila deset Airbusů H145, a americký operátor HealthNet Aeromedical Services, který do své flotily začlení čtyři vrtulníky H135.

Kanadský turistický operátor Niagara Helicopters si zamluvil šest H130 a Bristow Group objednává až 15 H135 pro rostoucí trh s energií. Airbus Helicopters a LCI oznámili dvě partnerství, jedno s cílem prozkoumat trh s pokročilou leteckou mobilitou (AAM) a druhé zaměřené na dlouhodobé kapacitní, udržitelné a finanční požadavky průmyslu.

Celosvětová flotila vrtulníků Airbus v roce 2023 nalétala 3 miliony hodin. Ve snaze zajistit jí nejlepší podporu a servis Airbus Helicopters nabízejí svým zákazníkům nejrůznější doplňkové služby. Program HCare se bude nově starat o 18 vrtulníků H225 společnosti Air Center Helicopters. Český poskytovatel letecké záchranné služby, společnost DSA, podepsal smlouvu HCare PBH (Power By the Hour) k pokrytí jeho osmi vrtulníků H135. Program FlyScan zaznamenal nárůst díky partnerství se společností GPMS, jejíž řešení HUMS (monitorování stavu a užívání) umožní více operátorům sdílet svá data se společností Airbus a těžit z proaktivních technické expertízy a přizpůsobených doporučení.

Airbus Helicopters během HAI Heli-Expo 2024 předváděly v letových ukázkách vrtulníky H145 a H125 s využitím 30% udržitelného leteckého paliva (SAF).

Text: Jiří Kučírek
Foto: Airbus

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.