Manchester United má nejvíce zaměstnanců z celé Premier League, Ratcliffe jich chce čtvrtinu vyhodit

Manchester United má nejvíce zaměstnanců z celé Premier League, Ratcliffe jich chce čtvrtinu vyhodit
ZAOSTŘENO NA OSTROVY

Ve strukturách slovutného Manchesteru United, který čeká na ovládnutí Premier League již od odchodu Sira Alexe Fergusona do profesní penze, proběhne velké personální zemětřesení.

Nový spolumajitel "rudých ďáblů" Jim Ratcliffe totiž kvůli snížení nákladů a nutné restrukturalizaci hodlá na Old Trafford propustit čtvrtinu personálu.

Protože by rád britský miliardář udělal z dvacetinásobného šampiona země opět plně konkurenceschopný klub (jak již bylo naťuknuto výše, poslední titul přišel v roce 2013), využívá služby špičkových poradců, jejichž doporučením naslouchá.

Legendární Del Bosque pro Livesport Zprávy: Ancelotti je ideální kouč pro Mbappého, Alonso bude skvělý trenér

A ti mu podle informací listu The Mirror sdělili, že má organizace United až příliš zaměstnanců, s tím, že trojnásobný vítěz Ligy mistrů bude fungovat lépe, když se jejich počet sníží.

Faktem je, že momentálně šesté mužstvo tabulky, které má za sebou v domácí soutěži dvě prohry s City i Fulhamem, zaměstnává v rámci Premier League jasně nejvíce lidí (mohlo by jít až o 1200 pracovníků).

Konkurenční celky Liverpool, Manchester City a Arsenal, což je aktuálně nejlepší ligová trojka, mají na výplatních páskách méně než tisícovku zaměstnanců.

© Manchester United FC