Vyspali jste se spolu a poté se neozval: Proč se muži chovají tak, jak se chovají?

Často se stává, že muži po první vášnivé noci ztrácejí zájem. Toto stále častější chování mužů nabízí pět důvodů, které by mohly vysvětlovat, proč se tak chovají.

Reklama

Prvotně je důležité si uvědomit, že ne každý vztah je určen k trvalému trvání, a někdy je lepší se rozloučit dříve než později.

Povrchní přitažlivost

„Někteří muži jsou motivováni pouze touhou dostat ženu do postele. Jejich zájem je často založen na fyzické přitažlivosti a sexuálním uspokojení, bez hlubšího zájmu o osobu jako takovou,“ uvádí ve svém článku vztahová expertka Racheal Paceová. Jakmile dosáhnou svého cíle, jejich zájem často upadá. Tento typ chování může být způsoben řadou faktorů, včetně kulturních a sociálních vlivů, které podporují povrchní pojetí vztahů. Je důležité si uvědomit, že tento typ chování odráží povrchnost mužů a omezený způsob vnímání vztahů, nikoli hodnotu nebo kvalitu ženy.

Žena, která se ocitne v takové situaci, by měla vědět, že její hodnota není definována vnímáním jiných, a že mít hluboké, smysluplné vztahy vyžaduje více než pouhou fyzickou přitažlivost. Je důležité hledat partnera, který oceňuje jednotlivce jako celek, včetně jejich osobnosti, hodnot a snů. Kultivace sebeúcty a hledání vzájemně podporujících vztahů může pomoci překonat negativní dopady povrchního chování.

Záměna vášně za lásku

Mnozí muži si myslí, že jsou zamilovaní, ale ve skutečnosti jsou to pouze fyzické pocity. Po intimitě si uvědomí, že ta skutečná láska chybí. „Skutečná láska je mnohem hlubší a komplexnější a zahrnuje porozumění, důvěru a přijetí, které přesahuje pouhou fyzickou přitažlivost nebo intenzivní emocionální reakce,“ vysvětluje Hasa.

Chybějící chemie

Fyzická přitažlivost je silným faktorem, který může ovlivnit naše mezilidské vztahy. Je to pocit vzrušení a očekávání, který vzniká, když mezi dvěma lidmi existuje silná chemie. Tento pocit může být tak silný, že nás může přimět k tomu, abychom se cítili přitahováni k někomu, koho jsme právě potkali.

Chemie sama o sobě nezaručuje emoční nebo intelektuální spojení. To znamená, že i když může existovat silná fyzická přitažlivost, nemusí nutně existovat silné emoční nebo intelektuální spojení. To je důležité si uvědomit, protože někdy může dojít k situaci, kdy po intimním styku muž zjistí, že mezi ním a ženou není dostatečná chemie pro hlubší vztah.

Toto je důležitý aspekt mezilidských vztahů, který je třeba brát v úvahu. Fyzická přitažlivost je důležitá, ale je také důležité si uvědomit, že pro hlubší a trvalejší vztah je třeba více než jen fyzické přitažlivosti. Emoční a intelektuální spojení hrají klíčovou roli v budování silných a zdravých vztahů.

Strach z vážného vztahu

Někteří muži se obávají závazků a když se sblížení stane příliš vážným, raději utečou, než by čelili svým obavám.

Strach ze závazku je složitý problém, který může ovlivňovat celý osobní i pracovní život muže. Tento strach může být tak silný, že se někteří muži mohou vyhýbat dlouhodobým partnerským vztahům a raději preferují známosti na jednu noc.

Dříve nerealizovaný nebo neúspěšný vztah může na muži zanechat tak silnou a bolavou jizvu, že v rámci pudu sebezáchovy může odmítnout navázat další vztah.

Je důležité si uvědomit, že strach ze závazku je problém, který lze překonat. Existují různé strategie a techniky, které mohou pomoci mužům překonat tento strach a navázat zdravé a plnohodnotné vztahy.

Krátkodobé vztahy

Některé vztahy jednoduše nejsou určeny k dlouhodobému trvání. Po vzájemném sblížení si muž uvědomí, že nejsou jeden pro druhého. Krátkodobé vztahy jsou často charakterizovány rychlým startem, ale většinou také rychle vyšumí. Tyto vztahy mohou být ze strany muže poháněny abnormální hormonální bouří, která jej spojí s obětí – ženou. Nicméně, jakmile tato bouře odejde, muž se už neozve.

Již na počátku seznamování je důležité mít na paměti, že každý vztah, ať už krátkodobý nebo dlouhodobý, je příležitostí k učení a růstu. Někdy je lepší se rozloučit a otevřít dveře pro někoho lepšího, než se trápit kvůli muži, který naplnil své ego.

Co si myslíte vy? Máte s tímto tématem zkušenosti nebo jiný názor? Sdílejte své příběhy a názory v diskusi.

Zdroj: Marriage, NašeTéma – David Nývlt

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Zakládáme si na tom, aby NašeTéma.cz bylo místem bezpečné diskuze. Přidávání komentářů do diskuze je proto dostupné pouze s účtem na Seznam.cz.

Pokud jste v článku zaznamenali překlep, nesrovnalost či chybu, neváhejte nám, prosím, napsat na email: tym@nasetema.cz. Děkujeme!

Reklama
Reklama
Reklama