Dnes Úterý - zatazeno 23°C
Zítra Středa - obcasny-dest 19°C
Úterý 21. 5. 2024
Svátek má Monika
Pražské drby
Co se v Praze povídá
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Byznys

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné patří významný hráč na poli logistiky Hegelmann Transporte, který sem plánuje přemístit své tuzemské sídlo, a také provozovatel samoobslužné restaurace Delirest. Vzhledem k tomu, že společnost Škoda Auto navíc využila opce pro rozšíření stávajících prostor, je nyní AFI City 1 stoprocentně obsazena. Dalšími nájemci jsou specialista na interiérový design a truhlářská řešení Nüssli (CZ) a francouzská farmaceutická společnost Pierre Fabre.

„Sestavit takový mix nájemců, který se nám v AFI City 1 podařil, byl náročný, ale vzrušující proces. Možnost navázat spolupráci s tak významnými partnery nám umožnila posílit prestiž a rozmanitost našich administrativních center v metropoli. Těšíme se na nadcházející měsíce, během kterých bude probíhat práce na fit-outech na míru, a pevně věříme, že nové kanceláře se pro naše nájemce stanou inspirativním a efektivním pracovním prostorem,“ komentuje Kateřina Holická, asset manažerka developerské společnosti AFI Europe.

Skupina Hegelmann je rodinný podnik z německého Bruchsalu se zaměřením na komplexní logistiku. Od svého založení v roce 1998 se postupně rozrostla v globální firmu působící po celé Evropě, Severní Americe, Asii a Africe. Konkrétně Hegelmann Transporte se specializuje přímo na středoevropský trh. Ve Vysočanech dohromady obsadí 1 867 m2 kancelářských ploch na dvou různých podlažích.

Největší tuzemský výrobce automobilu Škoda Auto si v AFI City 1 od roku 2022 postupně zasmluvnil devět podlaží. Ty jsou využívány IT specialisty, neziskovým vzdělávacím institutem 42 Prague či softwarovou společností Digiteq. Zaměstnanci Škoda Auto si v těchto prostorách mohou taktéž vyzkoušet nový trend coworkingu, což automobilce přináší lepší synergii a spolupráci mezi zaměstnanci.

Administrativní budova AFI City 1 je součástí nově vznikající multifunkční čtvrti na vysočanském brownfieldu poblíž stanice metra Kolbenova. Budova se zelenou certifikací BREEAM Excellent je vysoká 75 metrů a za výraznou fasádou s atypickou mřížkou skrývá 17 300 metrů čtverečních moderních kanceláří. Ty navíc doplňuje prostor pro maloobchod, podzemní parkoviště s kapacitou 300 míst a úschovna kol včetně zázemí pro cyklisty.

Revitalizace 15hektarového území pod taktovkou developerské společnosti AFI Europe zahrnuje kromě kanceláří také apartmánové domy s byty k pronájmu, 470 již dokončených a prodaných bytů do osobního vlastnictví, maloobchodní jednotky a rozsáhlý park o rozloze 7 500 m2 s množstvím zeleně, cyklostezkou a prostory pro trávení volného času.


Autor: TZ, red

Nový cirkulární spot Sto•re v Holešovické tržnici představuje disrupci v nakupování

16. května 2024 ve 12:34

V nově otevřeném cirkulárním obchodě Sto•re je normální STOkrát REcyklovat. Podle jeho tří hlavních zakladatelek je přirozené nenakupovat pořád nové. Pražané tak mají možnost pořídit si kurátorovaný nábytek, opravenou elektroniku, nádobí, předměty běžné denní potřeby i zachráněné pokojové...

Projekt Biometan získal ocenění Sustainability Star

13. května 2024 v 10:43

Projekt „Biometan – Využití kalového plynu na ÚČOV Praha“, který realizovala společnost Česká voda – MEMSEP ze skupiny Veolia pro Pražskou vodohospodářskou společnost v roce 2023 sbírá ocenění za oceněním. V březnu byl projekt jmenován Vodohospodářskou stavbou roku v kategorii do 50 mil. Kč za...

Divadlo Gong nabízí své prostory k pronájmu

29. dubna 2024 v 09:13

Vysočanské Divadlo Gong – kulturní a vzdělávací společenské centrum Prahy 9 – je příspěvkovou organizaci deváté městské části. Nabízí návštěvníkům nejen představení divadelních souborů z Prahy a okolí, ale i hudební vystoupení různých žánrů včetně pravidelných jazzových...

Tesco spustilo kampaň Žijeme hokejem

27. dubna 2024 v 06:58

Tesco, oficiální sponzor Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024, spouští očekávanou kampaň spojující svět hokeje se světem maloobchodu. Pod sloganem „Žijeme hokejem“ nabízí zákazníkům šanci stát se součástí velkého hokejového dobrodružství.  

Fakulta biomedicínského inženýrství ČVUT si zvolila děkana

25. dubna 2024 v 06:17

Akademický senát Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT zvolil 23. dubna kandidáta na děkana FBMI. V tajném hlasování byl jednomyslně zvolen na funkční období 2024–2028 staronový děkan FBMI prof. MUDr. Jozef Rosina, Ph.D., MBA.

Další články
Nahoru