Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

SOUHRN PŘEDKOLA: Motor si zahrával, v prodloužení ho zachránil Gulaš. Do trháku jde i Litvínov, Hradec a Olomouc

České Budějovice vedou v sérii předkola play-off extraligy nad Karlovými Vary 2:0 na zápasy po vítězství 5:4 po prodloužení. Vítěznou branku vstřelil kapitán Milan Gulaš v čase 61:40. Stejným poměrem vede sérii i Litvínov, který zdolal Plzeň 4:1, a také Hradec Králové – Východočeši přetlačili Vítkovice 1:0. I čtvrtá série je 2:0 poté, co Olomouc znovu uspěla proti Liberci v prodloužení, tentokrát 3:2.

Radost českobudějovických hokejistů
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Z rozhodnutého utkání drama na jihu Čech

Neuvěřitelné vzepětí předvedli hráči Karlových Varů, k výhře to však nakonec nestačilo. Budějovice vedly po trefách Branta Harrise, Lukáše Pecha, Milana Gulaše a Adama Kubíka už 4:0, ale v poslední třetině Západočeši dokázali srovnat a poslali zápas do prodloužení. V něm nakonec rozhodl Gulaš. Karlovarští tak budou v domácím prostředí odvracet ve třetím souboji postupový mečbol Motoru.

Jihočeši proměnili tři početní výhody a v sérii už mají pět přesilovkových gólů. O karlovarský návrat se střelecky zasloužili Filip Koffer, Iikka Kangasniemi a Jan Hladonik v rozmezí čtyř minut a na 4:4 srovnal Tomáš Rachůnek v 58. minutě po nešťastné teči Michala Gulašiho, jenž odehrál tisící start v tuzemské nejvyšší soutěži teprve jako 24. hráč v historii.

Banes Motor České Budějovice – HC Energie Karlovy Vary 5:4 v prodl. (1:0, 3:0, 0:4 – 1:0)

Branky a nahrávky: 18. Harris (M. Doudera, Gulaš), 23. Pech (Harris, Štencel), 28. Gulaš (Pech, Štencel), 31. Kubík (Hovorka, Pýcha), 62. Gulaš (Kondelík) – 47. Koffer (T. Redlich), 50. Kangasniemi (O. Procházka, T. Rachůnek), 51. Hladonik (Plutnar), 58. T. Rachůnek (Huttula). Rozhodčí: Mrkva, Obadal – Ondráček, Zíka. Vyloučení: 7:8. Využití: 3:1. Diváci: 5803. Stav série: 2:0.

Litvínov kontroloval druhý zápas

V prvním utkání Litvínov prohrával ještě ve třetí třetině, tentokrát si došel pro druhé vítězství mnohem snadněji. Po gólech Davida Kašeho, Liama Kirka a Nicolase Hlavy vedli Severočeši v polovině utkání už 3:0, a přestože devatenáctiletý útočník Marek Soukup snížil, Kirk svou druhou brankou v zápase a celkově třetí v sérii skóre uzavřel. Také Plzeň bude po přesunu série na západ Čech čelit vyřazení.

HC Verva Litvínov – HC Škoda Plzeň 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. D. Kaše (Hlava, Šalda), 24. Kirk (M. Sukeľ, Baránek), 30. Hlava (D. Kaše, Jaks), 52. Kirk – 38. M. Soukup (Jansa, P. Straka). Rozhodčí: Úlehla, Šindel – Lhotský, Klouček. Vyloučení: 6:7, navíc Lev (Plzeň) 5 min. a do konce zápasu. Využití: 1:0. Diváci: 4717. Stav série: 2:0.

Bitva nervů znovu pro Hradec

Po gólové přestřelce zápas skoupý na branky. Hradečtí nakonec v druhém utkání série přece jen udolali Vítkovice 1:0 po trefě Kevina Klímy z 16. minuty. V dalším průběhu už ostravský Lukáš Klimeš ani domácí Lukáš Pařík neinkasovali a hradecký gólman oslavil nulu za 25 úspěšných zákroků. Vítkovičtí musí doma zabrat, pokud nechtějí mít po sezoně už po třetím utkání.

Mountfield Hradec Králové – HC Vítkovice Ridera 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Branka a nahrávky: 16. Kevin Klíma (Blain, Jergl). Rozhodčí: Jeřábek, Kika – Hynek, Thuma. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 4577. Stav série: 2:0.

Olomouckým hrdinou opět Orsava

Liberec mohl v souboji s Olomoucí srovnat krok, ale ani druhý domácí zápas nezvládl. Bílí Tygři přitom vedli 2:0 po gólech Jakuba Rychlovského a Martina Faška-Rudáše, jenže Jakub Navrátil nejprve snížil v přesilovce na konci druhé třetiny a v samotném závěru utkání vyrovnal po jeho přihrávce v čase 59:01 Jan Bambula. V nastavení se opět prosadil stejně jako v úvodním duelu Jakub Orsava, a to už po 49 vteřinách. Hanáci mohou stvrdit postup v domácím prostředí.

Bílí Tygři Liberec – HC Olomouc 2:3 v prodl. (1:0, 1:1, 0:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Rychlovský (Filippi, Faško-Rudáš), 32. Faško-Rudáš (Filippi, A. Najman) – 36. Navrátil (Macuh, J. Káňa), 60. Bambula (Navrátil), 61. Orsava (P. Musil, Sirota). Rozhodčí: Hribik, Pilný – Frodl, Špůr. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:1. Diváci: 4686. Stav série: 0:2.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články