Sympatická moderátorka nejprve působila na televizní stanici Prima, kde uváděla talkshow Sauna a také pořad Prima jízda. Později přesídlila na Novu, kde se stala v roce 2011 jednou z tváří ranního studia Snídaně s Novou. 

V posledních letech ale bylo o manželce novináře a moderátora Martina Veselovského slyšet méně. To ale neznamená, že by zahálela, pouze svou pozornost přesunula k jiným projektům. 

S manželem má dvě dcery, a právě během raných let mateřství naplno pocítila sílu deprese. S tou se poprvé setkala již v mládí, její léčbu ale tehdy podcenila, jako tomu často bývá. 

Deprese ji srazila na kolena

“Když jsem ve svých pětadvaceti letech byla poprvé u psychiatra a odmítla předepsaná antidepresiva, renomovaný lékař přede mnou padl na kolena a prosil mě, abych je začala užívat. Vyzvedla jsem si prášky z lékárny, přečetla příbalový leták a hodila je do koše,” popsala Monika Valentová pro magazín WhatNews. 

Bohužel ji po letech potíže opět doběhly, a to v mnohem větší intenzitě. Tentokrát jí bylo jasné, že se bez odborné pomoci neobejde. “Když jsem ve svých pětatřiceti letech pod rouškou noci zvonila na dveře Riapsu, bezprahového zařízení pro šílící lidi, byla jsem rozhodnutá, že bez léků neodejdu,” pokračovala ve svém vyprávění.

“Krapet mě tehdy tlačil čas, neboť doma pomlaskávalo plně kojené dítě a ne zcela klidný manžel. Když je můj muž v tísni, začne mu cukat oko. Když jsem odcházela, cukaly mu obě, plus levý koutek úst,” svěřila se známá moderátorka. 

Duševní trápení ji přivedlo k novým projektům

Následovala nejen medikace, ale také množství práce na sobě sama pod vedením terapeuta. Za jeho pomoci se jí nakonec podařilo nad problémy zvítězit a také se dozvěděla, že základem všech jejích obtíží je téma sebelásky. 

Později se začala věnovat aromaterapii, která se stala její velkou vášní. “Vůně je úžasná v tom, že ji nedokážeme vyhodnocovat, navíc se vjemy mění v čase,” vysvětlila v podcastu Magnoli, čím ji tento zajímavý obor zaujal. 

Napsala také knihu Odvrácená strana matky, která se dotýká těžkostí novopečených maminek a také mnohdy opomíjenému tématu ženského duševního zdraví. S tímto projektem také absolvovala řadu besed, kde o problematice mluví se svým publikem. 

Manželství dvou novinářů je specifické

Velkou oporou jí je její muž, se kterým je již přes dvacet let. Jestli je jejich spokojené soužití výsledkem usilovné dřiny nebo štěstí, si ale není jistá. “No, ráda bych řekla, že jsem se o to zasloužila, ale nevím, nevím. Vždycky říkám, že se nám to prostě stalo. Myslím, že to, že jsme spolu přes dvacet let a pořád nás to baví, je zejména dílo štěstí a náhody,” uvedla pro iDNES.cz.

Vzájemně se podporují také v profesním rozvoji. Soužití dvou novinářů je ale v ledasčem specifické. “Jsme pro sebe nejdůležitějšími kritiky, což má své plusy i minusy. Řekneme si často věci, které se neposlouchají hezky, ale na druhou stranu to spolu myslíme dobře. Ale aby to nevypadalo, že neustále hodnotíme a rozebíráme svoji práci. Právě proto, že nám na sobě vzájemně záleží, často nervově nedáváme sledování toho druhého,” přiznala Monika Valentová.

“Existuje spousta rozhovorů mého muže, o kterých se mohutně diskutuje na internetu, ale já je nikdy neviděla, protože z toho mám křeče v břiše. O novinářské a moderátorské práci mluvíme spíš obecně – kdo a proč udělal něco dobře, kde byly naopak chyby a jak by se to dalo udělat líp,” vysvětlila sympatická moderátorka.

Související články