Hlavní obsah
Cestování

Rozhledy v Jihočeském kraji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pavla Hladečková

Česko je rájem rozhleden. Často jsou od sebe vzdálené jen pár kilometrů. Pokud jste tedy milovníci těchto ve skrze levných výletů, tenhle článek bude právě pro vás.

Článek

Hoslovice

Foto: Pavla Hladečková

Rozhledna Hoslovice

Hoslovice, malá vesnička na Strakonicku, kde můžete navštívit krásný mlýn a místní rozhlednu, která je vzdálena jen cca 700 metrů od velkého a bezplatného parkoviště.

Rozhledna má železnou konstrukci, takže počítejte, že schody jsou mřížkované a vidíte dolů. No a na vrchu vás čeká odměna v podobě krásného výhledu do okolí.

Kbíl

Foto: Pavla Hladečková

Rozhledna Kbíl

Rozhledna, která je vzdálená od Hoslovic cca 15 minut cesty autem. Parkoviště je hned u hlavní cesty, sice jen na pár aut, na druhou stranu ani zde nenajdete automat na parkovací lístky.

Cesta k rozhledně je v tomto případě už trošku delší (cca 2 km) a procházíte se krásnou přírodou, cesta vede skrz lesy a na začátku trasy vás čeká nádherný výhled na Strakonice.

Samotná stavba rozhledny je prakticky stejná jako rozhledna v Hoslovicích, ale výhled stojí za to.

Výhodou těchto dvou míst (za našeho výletu) bylo to, že jsme tam nikoho nepotkali. Takže pokud plánujete víkendový výlet, kde nechcete potkávat davy, tohle jsou ideální místa.

Hrad Strakonice

Foto: Pavla Hladečková

Hrad Strakonice

Z Kbílu je to dalších cca 10 minut autem do Strakonic. V loni se nově otevřel tamní hrad po rekonstrukci. Ovšem nečekejte zde historické výstavy, obrazy apod. Jedná se spíše o prostory, které nyní slouží jako muzeum a najdete zde hned několik různých výstav. Ovšem co stojí za to, je věž, ze které je krásný výhled do okolí.
Místo jsme navštívili na začátku roku 2023, takže výstavy se za tu dobu proměnily.

Mapa výletu: https://mapy.cz/s/gegukenune

A která rozhledna patří mezi vaše nejoblíbenější?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz