Paul Hogan ve filmu Krokodýl Dundee ztvárnil postavu Micka Dundeeho, který přežil útok velkého krokodýla. Komediální role australskému herci a komikovi vynesla nominaci na Oscara.

V roce 1988 natočil Hogan pokračování s názvem Krokodýl Dundee 2. V roce 2001 následoval poslední film z této série Krokodýl Dundee v Los Angeles. Ani jeden z těchto snímků nezopakoval popularitu původního filmu z roku 1986.

Krutá nemoc

Hogan už několik let bojuje s těžkou nemocí. Diagnostikovali mu zánětlivé onemocnění, kvůli kterému mu ochably svaly. Herce ovšem trápí nejen úbytek svalové hmoty, ale i celkový úbytek na váze.

Držitel Zlatého glóbu uvedl pro Daily Mail, že se cítil v dobré kondici až do osmdesátky. „Byl jsem stále fit. Pořád bych porazil většinu čtyřicátníků. A pak mi bylo 80. Je krásné to rčení, že osmdesátka není pro padavky, protože pak se teprve všechno začne hroutit,“ řekl.

Naposledy se herec ukázal na veřejnosti letos a to na červeném koberci na galavečeru G'Day USA Arts Gala v Los Angeles. Čtyřiaosmdesátiletý Hogan si užíval pozornosti fotografů. Paul na akci dorazil v černém obleku, který zvýraznil růžovou kravatou. Herec se i přes pokročilý věk chlubí poměrně hustými akorát šedivými vlasy. I přes zdravotní problémy ho viditelně neopouští dobrá nálada. Do LA se vrací už jen jako turista. Své luxusní sídlo prodal a na stará kolena se přestěhoval do rodné Austrálie.

Film ho stál manželství

Poprvé se Paul ženil jako hodně mladý. Bylo mu teprve devatenáct let. První manželství mu začalo troskotat ve chvíli, kdy zažíval největší kariérní úspěch. Dvacetiletý vztah ukončil kvůli lásce k půvabné kolegyni.

Jiskření mezi kolegy nastalo od prvního okamžiku. „Věděla, že je Paul ženatý. Ale nedalo se to zastavit,“ řekla pro The Advertiser o vztahu Paula a Lindy jeho celoživotní kamarádka Delvene Delaney.

Rozvod s Noelen trval čtyři roky. Jeho manželka brala Paulovo zamilovaní do kolegyně jako obrovskou zradu. Sedmnáct let s ním nepromluvila.

Svatba Paula s Lindou se uskutečnila v roce 1990. Půvabná herečka porodila o osm let později syna Chance. Linda v roce 2013 podala žádost o rozvod. Syn po rozvodu zůstal s otcem.

Linda sama dlouho nezůstala. Štěstí našla po boku marockého podnikatele Moulaye Hafida Babaa.

„Chce, aby Linda byla šťastná, ale pravděpodobně si přeje, aby byla s ním. Stále existuje jeho část, která bude Lindu vždy milovat, a možná si myslel, že se k sobě vrátí,“ prozradil pro časopis Globe společný přítel Paula a Lindy.

Herečka si díky rozvodovému řízení přišla na 6,25 milionu dolarů, což v té době představovalo asi 130 milionů korun. To ovšem nebylo vše. V luxusním domě Paula mohla zůstat až do doby, než se znovu vdala.

Související články