InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Výlet s knihovnou do okolí Volyně

    Úterý 14.5 11:20 - Strakonice – sraz na autobusovém nádraží

  • Vernisáž výstavy obrazů Rudolfa Riedlbaucha

    Úterý 14.5 17:00 - Muzeum Středního Pootaví

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rouvy Specialized cycling team startuje třicátou závodní sezonu

Adéla Holubová , Autor: Rouvy Specialized

Adéla Holubová     Autor: Rouvy Specialized

VIMPERK - Vimperský tým horských kol Rouvy Specialized vstupuje do své jubilejní třicáté závodní sezony. Od roku 2002 má statut UCI MTB teamu, nejdříve jako součást týmu České spořitelny MTB, po tragické smrti jejího manažera Michala Picka, od které uplynulo v minulém týdnu už sedmnáct let, se pak tým přetransformoval do Vimperka. Tým má před novou sezonou jasné cíle, ve kterých nechybí ani nominace na olympiádu.

Novou závodní sezonu začne tým v sobotu 16. března na závodě C1, který je součástí italské mezinárodní série poblíž Lago di Garda. Odsud se tým přesouvá přímo na tradiční jarní tréninkový kemp do Toskánska.

,,Letos jsme start závodní sezony posunuli až do března s tím, že se zaměříme především na kvalitní výsledky na světových pohárech a juniorské světové sérii. Hlavním cílem je ale nominace Adély Holubové na olympijské hry v Paříži," zní z klubu.

V týmu zůstává Adéla Holubová, největší naděje pro nominaci na OH v Paříži, a Nela Viktorová, která by se měla pravidelně prosazovat do top 15 ve světovém poháru. Dále jsou v týmu nadějní závodníci juniorské kategorie v čele s členkami reprezentace Kateřinou Beyerovou a Marikou Pulkrabovou. Jádro týmu tvoří studenti sportovního gymnázia ve Vimperku.

UCI team bude absolvovat kompletní program světového poháru, který začíná už v dubnu dvěma závody v Brazílii. Pokračuje pak čtyřmi závody v květnu a červnu v Evropě a končí dvěma závody v USA a Kanadě začátkem října.
Juniorští závodníci pak budou absolvovat závody světové juniorské série a mezinárodní závody, a jejich cílem je nominovat se do reprezentačního týmu pro mistrovství Evropy a světa.

Prvním vrcholem sezony budou závody světového poháru a světové juniorské série před domácím publikem v Novém Městě na Moravě poslední květnový víkend.

Cíle týmu Rouvy Specialized:
- nominace Adély Holubové na olympijské hry v Paříži
- umístění v celkovém pořadí světového poháru do top 10
- nominace závodníků na mistrovství Evropy a světa
- zisk mistrovských titulů v juniorské kategorii a kategorii do 23 let

Spolupráce s americkým univerzitním týmem - Team Durango Segment 28

Na základě úspěchů ve světovém poháru U23 byl Rouvy Specialized cycling osloven týmem Durango Segment 28, který má základnu na universitě v Durangu, k užší spolupráci. Ta bude spočívat v tom, že dva závodníci týmu z Duranga budou absolvovat s vimperským UCI teamem evropské závody světového poháru, budou s týmem trénovat a bydlet ve Vimperku a absolvují i ostatní závody týmového programu v květnu a červnu, včetně vysokohorského soustředění v Livignu. Tým z Duranga je podporován americkou centrálu Specialized, takže i po této stránce bude týmová spolupráce užitečná. Otevírá se i možnost stáže na univerzitě v Durangu pro týmového trenéra Jakuba Kadlece.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace