Stoletá chalupa na Šumavě se dočkala moderní střechy Lindab

Vložil
Tisková zpráva
08.03.2024 12:20
Lindab, s.r.o.


V jedinečném prostředí Národního parku Šumava realizovala společnost Lindab rekonstrukci střechy chaty postavené na začátku minulého století. S využitím moderního střešního systému Lindab SolarRoof 2.0, který spojuje eleganci krytiny SRP Click ve skandináv- ském stylu s diskrétními solárními panely, se podařilo dosáhnout energeticky úsporného a funkčního řešení s respektem k původní podobě a účelu objektu.

"Rekonstrukce střechy šumavské chalupy je dobrým příkladem širokého spektra možností, které Lindab SolarRoof 2.0 nabízí. Naše řešení se umí citlivě přizpůsobit individuálnímu rázu historických budov a zároveň pomoci s jejich energetickou soběstačností," vysvětluje Petr Matoušek, produktový manažer Lindab Solar Roof.

Na rekonstrukci chalupy na Šumavě bylo použito 222 m² krytiny Lindab SRP Click spolu s protihlukovou vrstvou Sound Control v povrchové úpravě Elite v břidlicově šedé barvě. Střecha byla doplněna hlubokým okapovým systémem Rainline 150H ve stejné barvě a zachytávači sněhu z řady Lindab Safety. Na střešní krytinu bylo instalováno deset solárních panelů Lindab SolarRoof 2.0 o výkonu 2,040 kWp.


Lindab SolarRoof 2.0 je výsledkem švédského inženýrského know-how a skandináv- ského designu. Střecha Lindab se tak může opřít o zkušenosti se severským klimatem, díky kterým domu poskytne dlouhodobou ochranu před povětrnostními vlivy.

Nový typ solárního panelu s jedinečnými vlastnostmi

Střecha Lindab SolarRoof 2.0 se skládá ze zákazníky oblíbených střešních profilů, které jsou vybaveny novým typem solárního panelu s působivými vlastnostmi. Panel má tloušťku méně než 3 mm, je pružný a snadno se přizpůsobí povrchu. Dodává se v mat- né úpravě. Díky svým flexibilním vlastnostem je vhodný jak pro rodinné domy, tak pro větší budovy. Solární panely se vyrábějí v Evropě a na rozdíl od běžných solárních pa- nelů, které váží 20 až 30 kg na m², se mohou pochlubit hmotností pouze 2,5 kg na m².

"Solární panely Lindab jsou připevněny pomocí speciálně vyvinutých lepících pásků. Jejich uchycení proto neporušuje hydroizolační vrstvu ani nezachycuje vítr tak jako klasické solární panely," doplňuje Petr Matoušek s tím, že záruka na výrobek je 10 let a záruka na výkon ne nižší než 85 % špičkového výkonu je dokonce až 25 let.

POUŽITÝ MATERIÁL PRO STŘECHU CHALUPY NA ŠUMAVĚ

krytina: Lindab SRP Click spolu s protihlukovou vrstvou Sound Control
povrchová úprava: Elite
barevné provedení: břidlicově šedá (BRSE)

Pro více informací o Lindab SolarRoof 2.0 kontaktujte produktového manažera Petra Matouška na e-mailové adrese petr.matousek@lindab.com.
3 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
matoucí info a nesmyslná aplikace FVE
Milan Zajíček (projektant TZB)
24.03.24 08:12
Tahle střecha s fotovoltaikou
robert
25.03.24 03:57
zobrazit všechny komentáře