Nejšílenější modely z Českého lva: Filip Březina se Zdeňkem Piškulou v rudých trenkách a Janda jako chodící paraván

Nejšílenější modely z Českého lva: Filip Březina (28) ze Smyslu pro tumor v dresu, Sandra Nováková (41) bez sukně
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee
Herečka Sandra Nováková vynesla na předávání cen Český lev  extrémně krátkou spodničku, kterou nezachránila ani sukně ve tvaru velké růžové mašle.Herečka Eliška Křenková pravidelně obléká na České lvy modely, které ne vždy splňují přísná pravidla dress codu black tie. Antonie Formanová, dcera slavného režiséra, vynesla na České lvy decentní tmavě modrou róbu a žluté masivní boty - ve prospěch tenkrát bojem zmítané Ukrajiny.Herečka a moderátorka Eva Decastelo oslnila na Českém lvu v saténovém topu s netopýřími rukávy.+ 22 fotek+ 23 fotek

V sobotu 9. března se v pražském Rudolfinu znovu uskuteční předávání filmových cen Český lev. Kdo stále trochu tápe, předepsaným dress codem je black tie, který dámám nařizuje dlouhé večerní šaty a pánům klasický smoking s bílou košilí. V minulých letech na sebe nevhodným outfitem upozornila například hvězda seriálu Smysl pro tumor, herec Filip Březina (28), dále to byla herečka Sandra Nováková (41) v černých minišatech nebo návrhářka Vanda Janda (28), která kvůli šatům dokonce opustila sál. 

Veronika Nováková
Veronika Nováková 08. 03. 2024 17:00

Český lev si žádá striktní dress code a pokud i vy stále váháte, co vlastně black tie znamená, módní odbornice Lifee.cz Jana Elfamrková poskytla s aktuálně probíhající plesovou sezónou poměrně nesmlouvavou definici: "Název získal podle tmavého motýlka elegantně upravených pánů, kterým dnes dress code Black tie doporučuje obléci především klasický a skvěle padnoucí smoking. Dámám formulka “black tie” říká především jediné: Jejich šaty musí sahat ideálně až na zem. Pokud jde o barvu, černou v názvu se řídit rozhodně nemusíte. Povoleny jsou všechny odstíny, přičemž celek by měl působit spíše elegantně a vyhýbat byste se měly i přílišné vyzývavosti," vysvětluje naše odbornice v článku. Zda se to v historii Českého lva skutečně podařilo většině celebrit, to můžete posoudit v naší fotogalerii.

Doporučené video: Eva Decastelo na předávání cen Český lev

Filip Březina ze Smyslu pro tumor: Na Českého lva v dresu

Herec Filip Březina (28) společně se svým hereckým kolegou, hercem Zdeňkem Piškulou (25), neváhal fotografům pózovat v červeno - bílém dresu basketbalistů z nominovaného snímku Zlatý podraz. K dresu náležel bílý nátělník s erbem republiky a rudé trenýrky, samozřejmostí byly také bílé ponožky ve sportovních botaskách. Nesvá byla z jejich počínání především jejich herecká partnerka a kolegyně Martha Issová (42), která na Českého lva oblékla bílou róbu bez ramínek se světle zeleným pruhem dle pravidel požadovaného dress codu.

Sandra Nováková v mašli barvy Viva Magenta

Herečka Sandra Nováková (41) oblékla na předávání cen Český lev černé korzetové minišaty s velkou růžovou saténovou mašlí v barvě Viva Magenta. Herečka to hned druhý den pořádně schytala od módních odborníků, podle kterých byl model za hranou dobrého vkusu.

"Černé mini jsou prostě mini a Sandra Nováková to nezachránila ani růžovým přehozem s mašlí, který vypadal, jako by si kolem pasu uvázala plášť, ve kterém přišla," popisuje v naší alnalýze černorůžový model stylistka Nikola Marková v našem pořadu, 3 minuty stylu. Sandra Nováková tak podle ní skutečně patří mezi osobnosti, které se provinily proti požadovanému dress codu black tie.

Vanda Janda kradla svými šaty prostor ostatním

Módní návrhářka Vanda Janda (28) doprovázela v roce 2019 na předávání cen Český lev svého tehdejšího přítele, filmového režiséra Slávka Horáka (49). Strhnout na sebe dokázala veškerou pozornost, protože oblékla opulentní tylové šaty v barvě Viva Magenta, ze kterých jí navíc prosvítaly partie, které měly zůstat skryté.

Radost z toho neměla většina dalších pozvaných hostů, ale ani návrhářka samotná, která se dokonce nechala slyšet, že svými šaty defacto odcizuje prostor ostatním. Řekla tím vlastně všechno, co ve své situaci říci mohla. "Dělala jsem tam invazi svými šaty," uznala návrhářka, která slavnostní galavečer dokonce kvůli svým šatům musela předčasně opustit - stínila totiž tylovými rukávy ostatním divákům. Nasnadě je otázka, zda se podobná invence vůbec k podobné události hodí a stojí za podobnou pozornost.

Na historicky nejšílenější modely z předávání cen Český lev se můžete podívat v naší velké fotogalerii.

Související články

Další články