Nehoda traktoru při protestech v Praze. Policie odhalila příčinu, zraněnou ženu museli ošetřit

Nehoda traktoru v Letenském tunelu

Nehodu traktoru a auta v Letenském tunelu vyšetřují policisté

Policisté od čtvrtečního odpoledne vyšetřují nehodu traktoru s osobním autem v pražském Letenském tunelu. Ta se stala pár minut před koncem protestů nespokojených zemědělců. Podle policistů jel traktorista příliš rychle.

Provoz v Letenském tunelu se ve čtvrtek po jedné hodině odpoledne značně zkomplikoval. Jen několik minut před oficiálním koncem protestů zemědělců se v tunelu střetl traktor s osobním autem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rakušan natáčel v autě video bez bezpečnostního pásu. Byla to chyba, pokutu uhradím, kaje se

Traktorista jel z Letenského náměstí směrem k Vltavě. Zhruba sto metrů před koncem tunelu nezvládl řízení a přes dvojitou plnou čáru přejel do protisměru. „Podle dopravních policistů řidič traktoru nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, charakteristice řízeného vozidla a předvídatelným okolnostem a těsně před kolonou vozidel se nedržel při pravém kraji vozovky a v protisměru se střetl s protijedoucím vozidlem,“ sdělil policejní mluvčí Richard Hrdina pro CNN Prima NEWS.

Silný náraz osobní auto odmrštil a to narazilo ještě do dalšího auta, které jelo za ním. „Původně jsme měli informaci, že u nehody nebylo žádné zranění. Zhruba po dvou hodinách jsme na žádost Policie České republiky vyslali posádku záchranářů ke zraněné zhruba 35leté ženě, která měla úraz zad,“ uvedla mluvčí záchranné služby Jana Poštová.

Podle dopravního experta Igora Siroty traktorista začal pozdě brzdit a nedodržel bezpečnou vzdálenost. „Je to tady jednoznačná vina řidiče toho traktoru. Neuměl odhadnout, jak dlouhá bude brzdná dráha,“ sdělil Sirota. Dopravní policisté teď vyhodnocují kamerové záznamy a zjišťují, zda šlo o přestupek nebo jestli v tomto případě nejde o trestný čin. Vyšetřování ale může trvat i několik týdnů.

Tagy:
nehoda policie traktor tunel Vltava automobil Policie České republiky Letenský tunel