More

    Dovolená v Chorvatsku začátkem března? Slunečné pobřeží, historie a kulinářské dobrodružství

    Chorvatsko s jeho krásnými plážemi, historickými památkami a vynikající kuchyní, je oblíbenou destinací pro dovolenou. Ačkoli mnoho lidí navštěvuje Chorvatsko v létě, březen nabízí jedinečnou příležitost pro klidnou a autentickou zkušenost. Zde je náš průvodce tím, jak strávit dovolenou v Chorvatsku na začátku jara, kdy sice nebude asi moc chuť na koupání ve studeném moři, ale přívětivé ceny ubytování umožní poznat i další krásy Chorvatska.

    Dubrovník: Město středověkého kouzla

    Dubrovník, známý také jako “Perla Jaderského moře”, je jedním z nejkrásnějších měst v Chorvatsku. Jeho historické jádro je zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO. Procházka po kamenných uličkách, návštěva hradeb a výhled na moře jsou nezapomenutelné zážitky. V březnu je zde méně turistů, což znamená, že si můžete užít klidnou atmosféru.

    Plitvická jezera: Přírodní divadlo

    Plitvická jezera jsou národním parkem a jedním z nejkrásnějších přírodních úkazů v Evropě. Jejich kaskády vytvářejí nádherné vodopády a jezera. V březnu je zde méně návštěvníků, takže si můžete užít klidné procházky po dřevěných chodnících bez popohánění od ostatních návštěvníků a obdivovat krásu přírody.

    Split: Starověký římský palác

    Split je druhým největším městem Chorvatska a jeho historické jádro je postaveno kolem Diokleciánova paláce, který byl postaven ve 4. století. Procházka tímto starověkým palácem je jako cesta časem. Navštivte také promenádu Riva a ochutnejte místní speciality v restauracích.

    Kulinářské dobrodružství: Mořské plody a olivový olej

    Chorvatská kuchyně je bohatá na mořské plody, olivový olej a čerstvé bylinky. V březnu můžete ochutnat čerstvé ryby, chobotnice, krevety a další lahůdky. Nezapomeňte si také koupit lahodný chorvatský olivový olej jako suvenýr.

    Slunečné pobřeží: Relaxace na pláži

    I když březen není nejteplejším měsícem, slunečné pobřeží Chorvatska nabízí příjemné počasí. Procházka po pláži, opalování a relaxace u moře jsou skvělými způsoby, jak strávit dovolenou.

    Takže pokud hledáte klidnou a autentickou dovolenou, Chorvatsko v březnu je skvělou volbou. Protože ještě nejsou obnoveny letní přímé letecké lety z Česka, je vhodné cestovat autem nebo jiným dopravním prostředkem. Připravte si plavky, fotoaparát a chuť na dobrodružství!

    Přihlásit přes Seznam