Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

SOUHRN PŘEDKOLA: Hradec, Motor a Verva míří do čtvrtfinále. Zachar vykřesal naději pro Liberec

Hradec Králové uzavřel předkolo s Vítkovicemi v nejrychlejším možném čase. Východočeši zvládli i třetí utkání předkola play-off hokejové extraligy a v Ostravě zvítězili 3:1. Stejným poměrem 3:0 na zápasy uspěly České Budějovice. Postup stvrdily na ledě Karlových Varů vítězstvím 3:1. A do třetice také Litvínov ukončil svou sérii, když vyhrál 2:1 v prodloužení na ledě Plzně. Pouze na Hané se ještě v neděli bude hrát, když Liberec udolal Olomouc 4:3 a snížil stav série na 1:2 na zápasy.

Hokejisté Mountfieldu v čele s brankářem Lukášem Paříkem slaví postup do čtvrtfinále
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Mountfield si postup v Ostravě pohlídal

Hokejisté Hradce Králové si jako první zajistili postup z předkola do čtvrtfinále play-off extraligy, v němž od sezony 2012/13 ani jednou nechyběli. Oproti loňskému semifinále Hradce s Vítkovicemi, které se hrálo na sedm zápasů a s pěti prodlužovanými zápasy, šlo tentokrát o jasnější záležitost.

Po dvou těsných domácích výhrách si svěřenci kouče Tomáše Martince vypracovali v Ostravě tříbrankový náskok, poté co se v každé třetině prosadili postupně Ralgs Freibergs, Jeremie Blain a Aleš Jergl. Za domácí snížil až v samém závěru Petr Fridrich.

HC Vítkovice Ridera – Mountfield Hradec Králové 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 58. Fridrich (P. Zdráhal, Claireaux) - 4. Freibergs (Miškář, Lalancette), 39. Blain (Šťastný, Okuliar), 53. Jergl (Perret, Šťastný). Rozhodčí: Stano (SR), Úlehla - J. Ondráček, J. Svoboda. Vyloučení: 5:3, navíc Prčík (Vítkovice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 6209. Konečný stav série: 0:3.

Motor se opět spolehl na Gulaše a vyzve Třinec

Jihočeši po dvou domácích triumfech potvrdili i na západě Čech roli favorita série, když zvítězili 3:1. Už je jasné, že ve čtvrtfinále narazí na mistrovský Třinec, který skončil po základní části třetí, Motor šestý.

Už na konci třetí minuty vedli, když se počtvrté v letošních vyřazovacích bojích prosadil kapitán Milan Gulaš. Ve 37. minutě zvýšil Jáchym Kondelík. Ondřej Procházka pak sice před polovinou třetí části oživil naděje domácích, už o 37 sekund později však uklidnil tým Motoru Brant Harris.

HC Energie Karlovy Vary – Banes Motor České Budějovice 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 49. O. Procházka (Kangasniemi, T. Rachůnek) - 3. Gulaš (Pech, Štencel), 37. Kondelík (Pech, Štencel), 50. Harris (M. Beránek, Pýcha). Rozhodčí: Hradil, Veselý - Kajínek, Gerát. Vyloučení: 6:4, navíc Valský (České Budějovice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 4746. Konečný stav série: 0:3.

Litvínov ukončil sérii už ve třetím duelu a jde na Brno

Těžkou práci měl Litvínov na ledě Plzně, ale přesto i on vybojoval postup do čtvrtfinále. Až v 16. minutě prodloužení z přesilovky rozhodl Ondřej Jurčík o vítězství 2:1 a Verva sérii opanovala 3:0 na zápasy. Ve čtvrtfinále se utkají chemici s Kometou Brno.

Domácí Indiáni šli sice po gólu Martina Bučka ve druhé minutě rychle do vedení, jenže Severočeši vzápětí zásluhou Andreje Kudrny už po 31 sekundách vyrovnali. Na další gól se v bojovném duelu čekalo až do prodloužení. V čase 75:04 rozhodl v přesilovce Jurčík, jenž si u prvního litvínovského gólu připsal asistenci. Domácí tým tak končí nepovedený ročník na 12. místě.

HC Škoda Plzeň – HC Verva Litvínov 1:2 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Bučko (Mertl) - 2. A. Kudrna (Jurčík), 76. Jurčík (Baránek). Rozhodčí: J. Ondráček, Květoň - Brejcha, Zíka. Vyloučení: 9:6, navíc Jaks (Litvínov) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 6531. Konečný stav série: 0:3.

Liberec se udržel ve hře gólem v oslabení

Bílí Tygři po dvou domácích prohrách v prodloužení v Olomouci zabrali. Vyřazení odvrátili dvěma góly ve třetí části a uspěli 4:3. Nejdříve se v poslední dvacetiminutovce prosadil sváteční střelec Lukáš Derner a poté v oslabení pláchl olomoucké obraně Marek Zachar, který vstřelil vítězný gól. 

Do branky hostů se místo Daniela Krále postavil Dávid Hrenák. V utkání plném nešťastných odrazů dostal branku odrazem od zadního mantinelu po střele Dalibora Řezníčka, ale také na druhé straně Jakub Sedláček neoplýval jistotou místo indisponovaného Branislava Konráda.

HC Olomouc – Bílí Tygři Liberec 3:4 (0:1, 3:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 29. Řezníček (P. Musil, J. Káňa), 30. Řezníček (P. Musil), 38. Kusko (Škůrek, Klimek) - 6. J. Vlach (Filippi, Derner), 32. Bulíř (Birner, Hawryluk), 50. Derner, 53. Zachar (M. Ivan, Hrenák). Rozhodčí: Šír, Obadal - Hynek, Hnat. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5500 (vyprodáno). Stav série: 2:1.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články