Rebel Martin Fenin přestupuje. Hodlá znovu oživit svou kariéru

Konec kariéry? Kdepak. Martin Fenin se po delší pauze vrací do fotbalového kolotoče. Exreprezentant prozradil, kde bude hrát a jaké má ambice.

i Zdroj fotografie: Eintracht Frankfurt
                   

Patřil mezi velké naděje českého fotbalu. Martin Fenin si zahrál Bundesligu, působil ve Slavii a v Teplicích a na kontě má i 16 startů za národní tým. Jenže následoval tvrdý pád. Mimo jiné kvůli problémům s alkoholem. Naposledy kopal pro žízeň za pražské Řeporyje. „Přestal jsem hrát asi před rokem a půl, měl jsem benefici ve Frankfurtu a v tu dobu jsem podepisoval smlouvu s Oktagonem. Rok a půl jsem byl bez fotbalu a hodně lidí se mi ozývalo, jestli chci hrát. Malá mi teď ale dorostla, jsou jí tři roky. Chodí do školky, je vnímavá a nakonec jsem si i kvůli ní řekl, že bych zase začal,“ uvedl Fenin pro PrahaIN.

Novotný: Nezapomeneme

Šestatřicetiletý Fenin nyní opravdu hodlá oživit kariéru. „Sekretáři FK Řeporyje dorazila žádost o přestup Martina Fenina. Tipoval jsem před rokem a půl, že konec u nás je definitivní konec. Vesnice v jižních Čechách. Pustíme ho zadarmo. Martin u nás vstřelil 18 gólů a klub mu za jeho práci děkuje a přeje hodně zdaru. Nezapomeneme,“ napsal na X starosta Řeporyjí Pavel Novotný.

Jen tři čeští fotbalisté dokázali dát v Bundeslize hattrick. Jedním z nich je Martin Fenin.
iZdroj fotografie: Eintracht Frankfurt

K návratu na zelený pažit se nechal Martin Fenin přemluvit i díky nezvyklé nabídce. „Těším se moc. Kovářov přišel s nabídkou. Je to vlastně docela vtipné. Řekli, že když k nim půjdu hrát, pojmenují podle mě stadion,“ prozradil bývalý hráč Frankfurtu. Kovářovu má pomoct k záchraně v 1.A třídě Jihočeského kraje. Kromě utkání bude Martin Fenin jezdit i na páteční předzápasové tréninky.

Fenin v Kovářově

Trenér Kovářova Filip Škoch hodnotí exreprezentanta pozitivně. „Při setkání s Martinem jsem zjistil, že má zájem si ještě zahrát fotbal a vyhovuje mu, že na konci týdne odjede s rodinou z města. Má roztomilou tříletou dcerku a s ženou určitě rádi poznají krásy Jihočeského kraje. Myslím si, že v jeho věku a s jeho dovednostmi by neměl být problém, aby zvládal I. A třídu. Chodí pravidelně běhat, tak by to snad mělo být v pohodě,“ řekl Deníku Škoch.

A co si trenér myslí o pošramocené pověsti Martina Fenina? „Každý si o něm může myslet svoje, ale věřím, že přitáhne plno diváků do ochozů a že nám všem ukáže, že fotbal nezapomněl. Martin by měl přinést do mužstva zkušenosti, klid a hlavně kvalitní koncovku, která nás celý podzim trápila,“ poznamenal Filip Škoch. Angažování celebrity nepovažuje za rizikové. V naší situaci, kdy máme po podzimu pět bodů, to o moc horší už být nemůže. Naopak si myslím, že to našemu mladému mužstvu pomůže. A kluci už se na Martina těší,“ dodal.

Dostihnou Martina Fenina opět problémy s alkoholem?

Diskuze Vstoupit do diskuze
142 lidí právě čte
Autor článku

Jan Vildmon

Zobrazit další články