Nyklovi z Ulice jsou ve skutečnosti rodinou pejskařů. Vilma má čivavu, Kateřina buldočka

Nyklovi z Ulice jsou ve skutečnosti rodinou pejskařů. Vilma má čivavu, Kateřina buldočka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lumír se nám vybarvil jako odpůrce psů, ale jeho představitel Václav Svoboda je má vlastně moc rád. Svého čtyřnohého kámoše s sebou občas bere i do ateliérů Ulice, podobně jako herečka Jaroslava Obermaierová, kterou do šatny provází čivava Vašík.

Václav Svoboda je pejskař srdcem i duší

U Nyklových se v těchto dnech řeší velké téma – domácí mazlíček. Nebylo by to poprvé, co by se v seriálu objevil čtyřnohý parťák. Diváci si určitě vzpomenou hned na dvě oblíbené fenky, z jejichž přítomnosti jsme se před lety mohli těšit. První byla Máňa v rodině Peškových a druhá Jackie od Terezy Jordánové a jejího přítele Davida. Obě byly součástí zákulisí dávno předtím, než své paničky Danu Syslovou a Patricii Pagáčovou začaly doprovázet na natáčení. Aby se v šatně nenudily, zapojili je scenáristé do děje. Příjemné zpestření uvítali jak samotní herci, tak i my, kteří se na seriál rádi díváme.

Lumír Nykl však synkovi nechce pejska dovolit s odůvodněním, že by to byla příliš velká starost. Zato se nadchne pro kočku, která je daleko méně náročná. Lexík s Kateřinou ale o nudného kocoura, jehož si Lumír vyhlédne v útulku, nijak zvlášť nestojí. Jaké zvířátko nakonec chlapce potěší?

Pro Václava Svobodu, Lumírova představitele, je tato zápletka protiúkolem, jelikož ve skutečnosti platí za nadšeného pejskaře, podobně jako jeho herečtí kolegové.

Václav Svoboda se svým pejskem
Václav Svoboda se svým pejskem | Zdroj: TV Nova

„V dětství jsem psa mít nemohl, rodiče si to nepřáli. Ale jednou jsem měl o prázdninách půjčeného malého voříška. Později i moje dcera zatoužila po psím parťákovi, a tak jsme si pořídili štěně anglického špringršpaněla Andyho. Byl to skvělý společník, který nás doprovázel skoro 14 let. A dokonce se se mnou objevil v jedné epizodě seriálu Pět mrtvých psů. Andy poslouchal režiséra Hřebejka na slovo a ten z něj byl tenkrát naprosto nadšený,“ zavzpomínal s nostalgií na psího kamaráda. „Když jsme se smířili s jeho odchodem, pořídili jsme si pejska stejné rasy jménem Jordan. I on je skvělý společník, má rád lidi, děti i ostatní psy.“

Obermaierová a Randová také mají své zvířecí přátele

Také Jaroslava Obermaierová, která ztvárňuje Vilmu Nyklovou, by uvítala, kdyby si v Ulici mohla zahrát se psem. Na natáčení dojíždí se svými zvířecími miláčky už od roku 2005, kdy se seriál začal vysílat. V současnosti ji do ateliérů provází čivava jménem Vašík a poslušně vyčkává v šatně. Je to plachý tvor, a tak zalézá do úkrytu pokaždé, když do šatny vejde někdo jiný než jeho panička.

„Když jsme se synem zůstali sami, tehdy mu bylo dvanáct let, pořídila jsem si malou jezevčí holčičku Nelinku. Strávila s námi patnáct krásných let. Poté jsem měla deset let krysaří fenku Parisku a teď mám čivavu Vašíka. Je plachý, citlivý a miluje mě a já jeho. Každý večer vedle mě usíná, mám ho místo prášku na spaní,“ prozradila herečka a dodala, že Vašík se chová naprosto vzorně. Odpočívá v tašce a ani neštěkne. „Kolegové často ani netuší, že ho mívám s sebou.“

Pozadu nezůstává ani Martina Randová, představitelka Kateřiny Dubovské, jejíž fenka francouzského buldočka Vilemína má už dvanáct let a navzdory zdravotním komplikacím a operacím své rodině stále dokazuje, že s nimi chce pobýt ještě dlouho.

Martina Randová s buldočkem Mínou
Martina Randová s buldočkem Mínou | Zdroj: TV Nova
Zdroje článku:
  • Tisková zpráva TV Nova,
  • autorský text