Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Perrot zajel životní sprint. Krčmář byl rozčarován z lyží, Hornig urval účast ve stíhačce

Předposlední sprint sezony Světového poháru ovládl bezchybný Eric Perrot. Dvaadvacetiletý Francouz tak zajel životní závod. Dosud bylo jeho největším úspěchem třetí místo z masáku v Östersundu z minulé sezony. Vítězslav Hornig zastřílel jako jediný z Čechů v Soldier Hollow čistě a do stíhačky se dostal vedle Michala Krčmáře a Jakuba Štvrteckého. Přímé přenosy a zpravodajství ze SP sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Eric Perrot
zdroj: ČTK/AP

Jako první z českých závodníků vyjel na trať Jakub Štvrtecký a přes delší čas na podložce před prvním výstřelem ležku zvládl čistě. Na druhé položce ale začal po dvou trefách váhat a nakonec z toho byly dvě chyby.

"Bylo to velice těžké na trati. V půlce druhého kola už jsem toho měl dost. Na ležce začalo foukat z druhé strany, ale nastřelovali jsme na bezvětří, takže ležka v pohodě. Stojka byla hrozná, byl jsem ze síly a lovil jsem to," uvedl třiatřicátý Štvrtecký pro Českou televizi.

Michal Krčmář zapsal na první položce jeden minutý terč, stojka už ale byla perfektní. V cíli byl vyloženě rozčarovaný.

"Nebudu tady dělat nějaký velký soudy, ale každej, kdo sleduje biatlon a podívá se na běžecké časy, bude vědět, kde je problém," uvedl třicátý Krčmář.

A hned jedním dechem dodal: "Štve mě to, nesešlo se to všechno, o to víc mě to štve, jinak to byl velmi hezký závod. Měl jsem jiné lyže než včera, tam budu hledat příčinu. Můj odstup od Jakuba není normální a takový, na jaký bych se cítil."

Bez chyby nezůstal ani Jonáš Mareček a ideální start to rozhodně nebyl, neboť ho čekaly hned tři trestné okruhy. Další dva přidal vzápětí, což ho odsoudilo až na sedmadevadesátou pozici.

Mikuláš Karlík se hned na ležce zmýlil rovněž třikrát, ze stojky odjížděl s jednou minelou. Celkově byl dvaaosmdesátý.

Je nám líto, video expirovalo.
Fejeton Jakuba Ščurkeviče: Kus Švýcarska v Utahu

Vítězslav Hornig se blýskl nulou, kterou skvěle i na další zastávce zopakoval. "Jsem rád, že se mi konečně povedlo vynulovat sprint, za to jsem rád. Běh může být určitě lepší, ale oproti štafetě to byl velký rozdíl," uvedl po šedesátém místě, který mu zajistil stíhačku.

Perrota na stupně vítězů doprovodil týmový kolega Emilien Jacquelin, který skončil druhý i se dvěma trestnými koly. Francouzi byli v individuálních závodech SP na stupních vítězů poprvé v sezoně.

Třetí skončil nečekaně se startovním číslem 98 Nor Johan-Olav Botn, který odsunul po stoprocentní střelbě krajana Sturlu Holma Laegreida. Neuspěl lídr SP Nor Johannes Thingnes Bö, který byl po čtyřech trestných kolech sedmnáctý. Jeho bratr Tarjei obsadil sedmé místo a udržel se v čele průběžného pořadí disciplíny.

SP v Soldier Hollow zakončí nedělní stíhací závody, celou sezonu pak příští týden od čtvrtka do neděle klání v kanadském Canmore.

Výsledky:

1. Perrot 22:19,8 (0 tr. okruhů), 2. Jacquelin (oba Fr.) -3,9 (2), 3. Botn -11,3 (0), 4. Laegreid (oba Nor.) -12,9 (1), 5. Samuelsson (Švéd.) -16,3 (0), 6. Wright (USA) -20,0 (1), ...30. Krčmář -1:32,7 (1), 33. Štvrtecký -1:39,6 (2), 60. Hornig -2:16,3 (0), 82. Karlík -3:02,6 (4), 97. Mareček (všichni ČR) -4:21,5 (5).

Průběžné pořadí SP (po 17 z 21 závodů): 1. J.T. Bö 902, 2. T. Bö 855, 3. Dale-Skjevdal (všichni Nor.) 795, 4. Laegreid 778, 5. Christiansen 705, 6. Strömsheim (oba Nor.) 635, ...27. Krčmář 227, 55. Štvrtecký 40, 60. Mareček 28, 71. Václavík 15, 84. Karlík 5, 90. Hornig 1, 92. Mikyska (všichni ČR) 1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články