Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Česk lev 2024: Simona Peková a film Bratři získali hlavní ocenění

V pražském Rudolfínu se odehrál večer plný emocí a překvapení, kde 31. ročník cen Český lev odhalil své hrdiny. Večer, kdy se historie prolínala s novou tvorbou, přinesl do popředí talent, který čekal na svůj okamžik čtyři desetiletí. Simona Peková, jejíž výkon ve filmu "Přišla v noci" ji vyřadil z řad nekorunovaných králů českého filmu, se stala symbolem večera. Zatímco "Bratři" si odnesli titul za nejlepší film, byl to právě seriál "Volha" a snímek "Bod obnovy", kdo dominoval počtem ocenění. Které momenty letošního ceremoniálu vás nejvíce oslovily a jaký film či umělec pro vás byl objevem roku?
Český lev
Kdo si odnesl sošku Českého lva?

10. 03. 2024

10. 03. 2024

Marek Eben prozradil v úvodu finálového večer, že končí svou karieru.

První Český lev pro Simonu Pekovou

Simona Peková, uznávaná herečka s čtyřicetiletou kariérou, převzala své první ocenění Český lev za roli ve filmu “Přišla v noci”. Tato role jí přinesla uznání za její výjimečný talent a odhodlání.

Bratři – Film roku

Bratři”, vyprávějící příběh bratrů Mašínů, byl oceněn jako nejlepší film roku. Silný a působivý příběh o odvaze a hledání svobody ukazuje význam odvahy a principů v náročných dobách.

Úspěch seriálu Volha

Seriál “Volha” se stal jedním z nejoceňovanějších děl večera, s oceněními v několika kategoriích, včetně nejlepšího televizního seriálu. Jeho úspěch zdůrazňuje vysokou úroveň české televizní tvorby.

Večer plný emocí a překvapení na 31. ročníku Českých lvů – od přerušeného proslovu po politické vzkazy

Předávání cen v pražském Rudolfinu.

Na 31. ročníku cen Český lev se pražský Rudolfin stal svědkem večera plného překvapení, emocí a nezapomenutelných momentů. Jedním z nejžhavějších témat večera byl proslov Darii Kaščejevové, oceněné za nejlepší studentský film “Electra”, který byl náhle přerušen režií ve snaze udržet ceremoniál v tempu. Tento okamžik rozproudil debaty o svobodě slova a rovnováze mezi mateřstvím a tvorbou.

Seriál “Volha” a film “Bod obnovy” se staly hvězdami večera, přičemž “Volha” si odnesla ceny v obou mužských hereckých kategoriích. Simona Peková pak vyhrála srdce publika svým emotivním proslovem po převzetí ceny za hlavní roli ve filmu “Přišla v noci”, kde s humorem a slzami v očích děkovala svým režisérům.

Večer byl také poznamenán politickými a společenskými tóny v děkovných řečech, od složité situace žen ve filmovém průmyslu až po politickou situaci v Polsku, kde režisérka Agnieszka Holland čelila útokům za svůj film “Hranice”. Tento mix emocí, politiky a nečekaných přerušení dodal ceremoniálu nevídanou dynamiku, která se stane nezapomenutelnou kapitolou v historii Českých lvů.

K TÉMATU  Na jaký film s dětmi o Vánocích do kina? Podívejte se na snímky, které se aktuálně promítají a které stojí za to!

ČESKÝ LEV 2024

NEJLEPŠÍ HEREČKA VE VEDLEJŠÍ ROLI

Milena Steinmasslová – Němá tajemství

NEJLEPŠÍ HEREC VE VEDLEJŠÍ ROLI

Tomáš Jeřábek – Volha

NEJLEPŠÍ MASKY

Martin Valeš, Jana Bílková, Martin Větrovec – Volha

NEJLEPŠÍ ZVUK

Lukáš Ujčík, Samuel Jurkovič, Jan Šulcek – Bod obnovy

NEJLEPŠÍ KRÁTKÝ FILM

Atestace

NEJLEPŠÍ KOSTÝMY

Vladimíra Pachl Fomínová – Volha

NEJLEPŠÍ SCÉNOGRAFIE

Ondřej Lipenský – Bod obnovy

NEJLEPŠÍ ANIMOVANÝ FILM

Tonda, Slávka a kouzelné světlo

CENA ZA MIMOŘÁDNÝ POČIN V OBLASTI AUDIOVIZE

Hranice

TELEVIZNÍ FILM NEBO MINISÉRIE

Matematika zločinu

CENA MAGNESIA ZA NEJLEPŠÍ STUDENTSKÝ FILM

Electra

CENA ZA MIMOŘÁDNÝ PŘÍNOS ČESKÉ KINEMATOGRAFII

Vladimír Smutný

NEJLEPŠÍ TELEVIZNÍ SERIÁL

Volha

NEJLEPŠÍ STŘIH Jarosław Kamiński

Bod obnovy

NEJLEPŠÍ KAMERA Filip Marek

Bod obnovy

NEJLEPŠÍ SCÉNÁŘ Alice Nellis

Němá tajemství

NEJLEPŠÍ HEREČKA V HLAVNÍ ROLI

Simona Peková – Přišla v noci

NEJLEPŠÍ HEREC V HLAVNÍ ROLI

Kryštof Hádek – Volha

NEJLEPŠÍ REŽIE

Tomáš Pavlíček, Jan Vejnar – Přišla v noci

NEJLEPŠÍ DOKUMENTÁRNÍ FILM

Všechno dobře dopadne

NEJLEPŠÍ CELOVEČERNÍ HRANÝ FILM

Bratři

MOHLO BY SE HODIT

Oppenheimer triumfuje na 81. Zlatých glóbech

Nahá na Sněžce! Jitka Čvančarová vstoupila do roku 2024 nevšedním způsobem: Novoroční výstup bez oděvu na nejvyšší horu Česka!

Zdroje článku:
Doporučujeme

No results found.

sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Meduňka – citronem vonící bylina z Evropy se používá jako kulinářská, léčivá i kosmetická bylina. Všeobecně se má za to, že má uklidňující účinky, je ceněná pro svou schopnost snižovat stres a úzkost, podporovat lepší spánek a zmírňovat zažívací potíže a nadýmání. Zdravotní studie prokázaly, že meduňka dokáže zvýšit pocit pohody, štěstí a bdělosti jednotlivců.
Chorvatsko je právoplatně jednou z nejoblíbenějších destinací Čechů. Pokud se letos chystáte navštívit tuto zemi, jistě se vám hodí pár tipů na krásná místa, ale také na změny platné od počátku roku 2023.
Možná sami na sobě cítíte, že už nemáte tolik chuť na saláty z čerstvé zeleniny, lehká jídla a vlastně ani na prosecco. Prostě by to chtělo něco sytějšího, aby vám nebyla zima a neměly jste pořád hlad. Co zkusit podzimní jídelníček?
Prostě jste to přehnala se sluníčkem. Samozřejmě neplánovaně. Voda šplouchala a vy jste usnula na lehátku a teď je vaše pleť totálně zrudlá a spálená. Jak jí pomoci? Jestliže nemáte po ruce speciální poopalovací péči, zkuste domácí zdroje.
Chcete-li být sebevědomé bytosti, které mají vlastní názor a umí asertivně jednat, bude dobré, když se zaměříte na vlastní intuici. Ta lze trénovat na více úrovních. Pokud jste tímto tématem nepolíbení, nezoufejte. Na následujících řádcích si totiž povíme vše podstatné o tom, co má na rozvoj intuice vliv. Proto čtěte a nechte se inspirovat společně s námi. Co je to intuice a proč se vyplatí jí naslouchat?
V každém vztahu někdy nastane čas, kdy se lidé hádají, dohadují, přehodnocují své názory. Takové menší krize jsou v každém vztahu běžné a můžete je očekávat. Velké krize většinou přicházejí s tím, jak se vztah mění a vyvíjí. Mohou vás potkat dříve či později, avšak odborníci se shodují v tom, jaké kroky (a i roky) ve vztahu bývají kritické.
O Češích se říká, že jsou národem pejskařů. Vždyť za své čtyřnohé psí parťáky jsou schopní utratit i přes milion korun ročně. To ukazují statistiky. Utrácí se předně za kvalitní žrádlo, také za veterináře a samozřejmě za produkty určené k dentální hygieně. Chovatelé si moc dobře uvědomují, že v psí dutině ústní probíhají stejné procesy jako u lidí. I v psí dutině se mohou vyskytnout zubní kameny nebo zubní plak vedoucí ke zmiňovanému problému. Proto se nedoporučuje podceňovat péči o psí chrup.
Časy, kdy stačilo hodit do automatu na kávu desetikorunu a člověk se spokojil s "tmavě hnědou tekutinou", jsou už dávno pryč. Podávání i pití kávy se v České republice výrazně proměnilo. Klasického "turka" či instantní kávu už najdete v málokteré kavárně. V supermarketech vás regály s kávou lákají všemi směry: zrnková, mletá, kapsle… Nemůžete se rozhodnut? Přečtěte si našich 6 tipů a budete mít jasno, jak si vybrat a hlavně vychutnat dobrou kávu.
Dřímají vám pod polštářem dlouho střádané úspory? Možná vás denně provází strach z toho, že na dveře vaší domácnosti zaklepe neovladatelná inflace a všechny vám je sebere. Jelikož tento finanční jev začíná vystrkovat své růžky, je zapotřebí se zamyslet nad investováním. Pokud nemáte naspořeny miliony, je pro vás tou nejlepší cestou zlato – tedy investiční zlato.
Svět českého filmu přišel 8. listopadu 2022 ve věku jedenaosmdesát let o jednu z nejuznávanějších režisérek a scenáristek u nás, Marii Poledňákovou. Jaká byla? Co ovlivnilo její tvorbu? A jaké filmy patří mezi ty nejoblíbenější? Zavzpomínejte s námi.

Výběr článků

Současná hygienická situace si žádá kooperaci nás všech. Je potřeba, abychom se chránili podle hesla, které bylo vytvořeno: „Moje rouška chrání tebe, tvoje rouška chrání mě.“ Roušku si můžete vyrobit mnoha způsoby.
Jak poznáte, že nemáte v břiše úplnou harmonii? Stačí se podívat do zrcadla. Akné nebo ekzém může způsobit i špatné prostředí ve střevech. Přemnožení nepřátelských bakterií je zdrojem dermatitidy, psoriázy nebo trudovitosti. Co s tím?
Možná už je pozdě a jedete na vlně nervozity. Stres pomalu narůstá. I tak ještě stihnete zabrzdit a svátky prožít v klidu. Dejte na našich 5 rad, které vám pomohou nadbytečný stres odbourat. Ale znáte to, vše je v hlavě, takže pokud hlava nechce, tak vám ani voňavá relaxační koupel nepomůže.

Nepřehlédněte

Pokojové květiny mají v zimě jiné nároky, podle toho, zda potřebují přezimovat v chladnější místnosti, nebo zda mohou přežít zimu v běžném bytě s teplotou nad 20 °C. Netvarovat, nestříhat! Co ještě nedělat? Kdy a jak hnojit? Jestliže se chcete s pokojovkami těšit i v mrazivých měsících, vytvořte jim vhodné podmínky.
Recepty na bezlepkové cukroví vyřeší problém s vánočním mlsáním, pokud máte vy nebo někdo z rodiny intoleranci na lepek. Vždyť co by to bylo za Vánoce bez cukroví? Takhle se omezovat nemusíte a ani nepoznáte, že je cukroví na stole vlastně bezlepková dieta.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek