Sympatická Jana Hanušová se již roky živí jako choreografka. Tuto úlohu zastává také v představeních svého muže, oblíbeného herce a režiséra Miroslava Hanuše. Přesto, že spolu díky tomu tráví skutečně hodně času, na nervy si rozhodně nejdou. 

Přestože by si někdo mohl myslet, že co do angažmá na postu choreografky se jedná ze strany Hanuše vůči manželce o protekci, dušuje se sympatická dáma, že tak to rozhodně není. V talkshow 7 pádů Honzy Dědka uvedla, že se pokaždé řádně účastní konkurzu. 

“Děláš konkurz, ale vždycky vyhraješ. On už se ani nikdo jiný nehlásí. Funguje to, ale má to i svá problematický místa,” odpověděl své choti v žertu Miroslav Hanuš. Na žádnou slabinu si ale nakonec nevzpomněl, a tak konstatoval, že jeho paní je zkrátka dokonalá. 

Osmnáct let na psí knížku

Usměvavý pár se vzal teprve v roce 2005, a to po dlouhých osmnácti letech soužití. Z jejich vztahu “na psí knížku” vzešly tři dcery. Dvě z nich se po vzoru tatínka věnují herectví, třetí se stala učitelkou. 

Miroslav Hanuš se přitom netají tím, že se do ženění nijak zvlášť nehrnul a kdyby ho jeho nyní již manželka nepopostrčila v pravý čas, možná by se k tomuto kroku nikdy neodhodlal. 

“Takhle v neděli asi po osmnácti letech a třech dětech jsme si řekli, co kdybychom se vzali? Teda žena říkala. Asi vyčíhla, že jsem po moučníku v oslabení. Já jsem se ptal, kdy, a ona řekla, že v úterý,” prozradil s úsměvem talentovaný umělec. 

Místo prstýnku sedlářský kroužek

Po tolika letech soužití nicméně neměli ani jeden zapotřebí provádět velká gesta a investovat do veselky mnoho peněz. Rozhodli se proto, že ji pojmou opravdu nízkonákladově. 

“Prstýnky máme ze železářství. Žena tam přišla a řekla, že bychom chtěli kroužek na klíče, takhle na prst jako na svatbu. Paní prodavačka byla perfektní a říkala, že na svatbu je lepší sedlářský kroužek, je v sedmi velikostech a je hladký. Tak jsme si to vzali v dámské a pánské velikosti. I náhradní. Takže čtyři kousky snubáku za tři koruny sedmdesát,” překvapil nevšední volbou zásnubního šperku. 

Jejich minimalistické prstýnky jim každopádně očividně přinesly štěstí, protože i v dalších letech jejich vztahu jsou spolu velmi šťastní. Mají pouze jednu oblast, která mezi nimi občas zažehne jiskru zloby. Tou je fakt, že Jana Hanušová ráda vyhazuje věci, které pokládá za nepotřebné. 

Vyhazuje mu oblečení do kontejneru

To se týká především manželova obnošeného oblečení. “Já je schovávám… do takového toho kontejneru, jak to tam vyklopíte,” přiznala se se smíchem Jana Hanušová. 

“Ano, jmenuje se to Diakonie Broumov, tam se dává textil. Vím, že když nemůžu něco najít, nemá cenu tomu věnovat víc času. Ptám se, jestli je to už v Broumově, nebo to mám ještě hledat ve skříni. Jednou jsem ale něco zachránil. Takovým drátem,” popsal Miroslav Hanuš jednu z jejich roztomilých šarvátek.

Herec naopak své blízké včetně své paní zlobí tím, že nerad používá mobilní telefon. “Mám nejchytřejší z blbých telefonů. Je to normálně telefon, to véčko. Nikdy to nenosím, nenávidím to. Nenosím ho na zkoušky ani na natáčení, přestože celý štáb sedí a kouká do mobilu. Já mám pocit, že toho života je tolik, že už nemůžu sledovat, jak žijí nějací další lidi,” vysvětlil v rozhovoru pro CNN Prima News.

Související články