Bitva Sparty se Slavií o titul? Paradoxně může rozhodovat Plzeň, shodují se experti

Bitva Sparty se Slavií o titul? Paradoxně může rozhodovat Plzeň, shodují se experti

Bitva o mistrovský titul má nový náboj. Mistrovská Sparta už má po debaklu v Plzni 0:4 v čele tabulky jen jednobodový náskok před Slavií, která se může tetelit štěstím, že se vrátila do hry. „Plzeň paradoxně může být ten tým, který bude rozhodovat o tom titulu. Se Slavií bude hrát ještě dvakrát, se Spartou jednou, jde o to, kolik jim vezme bodů,“ vidí možný klíč k rozluštění mistrovské tajenky této sezony expert O2 TV Zdeněk Folprecht. 

Je to pár dní, co experti rýpali do vicemistra z Edenu kvůli tomu, že si v ligové bitvě přijel na Spartu pro bod za remízu a plně tomu uzpůsobil taktiku. „Najednou je to o bod. A lidé, co říkali, co to tam přijela Slavia hrát, že přijela pro remízu, vidí, že to byl možná hodně dobrý tah,“ míní Folprecht.

Spartu nejspíš trochu dohnal nabitý program. Trenér Brian Priske udělal v sestavě sedm změn a v letenském soukolí to skřípalo. „Plzeň byla velmi dobře připravená. Spartě se nepovedl první poločas. Neměla pohyb, nedařilo se kombinace. Nahoře byli hráči pasivní, stojatý. Nebyla to Sparta, na kterou jsme byli zvyklí,“ všiml si Rosa, v čem se mistrovskému týmu nevedlo.

Čím jsme otupili útočnou sílu Sparty? Neřeknu, smál se po výhře kouč Plzně. Ve druhé půli jsme byli dominantní

Na druhou stranu by podle Rosy neměla zavládnout panika. „Tohle se prostě může stát. Nedalo se čekat, že to bude válcovat pořád. Teď narazili, ale Sparta dokázala, že se z podobných věcí dokázala vyhrabat. Kdyby v první půli Haraslín po zasekávačce trefil, možná bychom se teď bavili jinak,“ shodli se Rosa s Folprechtem.

Sparta má za sebou šílený týden. Nejprve dostala lekci od Liverpoolu (1:5) a teď dostala nařezáno od Plzně. „Liverpool bych oddělil. Ta porážka s ní neudělá nic,“ naznačil Rosa. „Proti Plzni ale Sparta neměla energii. Myslím, že Plzeň bolí Spartu více,“ dodal a Folprecht jej doplnil. „Když Sparta v Liverpoolu nevyhraje, tak bude mít sérii čtyř utkání bez výhry. A na to není zvyklá,“ naznačil Folprecht, že se Letenští budou muset pro zbytek sezony semknout, aby jejich snaha o obhajobu mistrovského titulu dospěla do úspěšného konce.