Nová správní rada TDF na roky 2024 – 2026

tdf.png Nadace TDF si zvolila novou správní radu. Předsedkyní byla zvolena Eliane Domingos a místopředsedou Simon Phipps.   

Nadace The Document Foundation si 18. února 2024 zvolila novou správní radu. Ta má dvouleté funkční období a bude jí předsedat Eliane Domingos, které bude sekundovat v roli místopředsedy Simon Phipps.

Členy správní rady jsou: Eliane Domingos, Sophie Gautier, Björn Michaelsen, László Németh, Simon Phipps, Eike Rathke a Italo Vignoli.

Členy představenstva se stali Osvaldo Gervasi, Mike Saunders, Paolo Vecchi. Mike Saunders je v předsednictvu poprvé, ostatní členové rady působili v řídícím výboru v letech 2010 až 2012 (Sophie Gautier a Italo Vignoli), nebo od roku 2014 v představenstvu jako členové nebo náhradníci.

Nově zvolení členové správní rady TDF Nově zvolení členové správní rady TDF

Šest (dnes již) bývalých členů rady v novém funkčním období již nebudou, radu opustili a zůstávají řádnými členy nadace: Thorsten Behrens, Gábor Kelemen, Gabriel Masei, Cor Nouws, Emiliano Vavassori a Ayhan Yalçınsoy. Mezi těmi, kteří opustili i nadaci TDF (tedy nezůstává ani řádným členem), patří český vývojář Jan Holešovský (Kendy). K 1. lednu 2024 měla nadace 185 členů.

Nové vedení si dalo za úkol přezkoumat a reorganizovat odpovědnosti a oblasti dohledu, aby rozhodovací proces byl agilnější.

Přidat názor

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
Petr Valach

Petr Valach

Redaktor & editor OpenOffice.cz a LinuxEXPRES.cz. Správce sociálních médií těchto redakcí. Člen nadace The Document Foundation. Ve svém volnu se věnuje popularizaci vědy a fotografování.

 
 
 
woo jaw demo hz