V různých anketách statisticky nejčastěji vychází, že kdyby si ženy měly vzít pouze jeden líčící produkt, bude to řasenka. Vysvětlení je nasnadě. Jak píšeme, delší řasy zvýrazní oko a celý obličej se tak rozzáří. Mnohé dámy se bez tohoto líčidla cítí jako nahé. Co si budeme povídat, zejména světlé typy působí nevýrazně, je na to i expresivnější výraz, který nemusíme zmiňovat. Kdyby však bylo snadné se ráno nalíčit a řasenka by každé ženě držela celý den. I ty dámy, které mají kliku, že se jim tato dekorativní kosmetika nerozmazává, se po několika hodinách většinou potýkají s tím, že řasy trošku "slehnou". Proto ženy vítají možnost mít umělé řasy. Některé se toho však bojí. Tak co laminace? Podívejte se s námi, jaké metody zvýraznění řas se vám nabízí.

Zdroj: Youtube

Jsou umělé řasy stále moderní?

Ale které umělé řasy, že? Z minulého století známe ty typické řady řas v jedné linii, jež se lepily podél vlastních řas. Tyto obdoby dnes zažívají resfresh. Lepidla jsou lepší, takže vám nehrozí, že se odlepí jeden řádek jako kdysi a vy byste chodila s jedním okem výrazným a druhým neviditelným. Pokud chcete využít nápadnější řasy třeba jen na večírek, a pak jim rády dáte sbohem, můžete zvolit právě tyto jednorázovky. Populární jsou i magnetické řasy. Někdo je za ně rád, protože nemusí nanášet lepidlo na vlastní řasy. Jinému zase určité značky nevyhovují, protože jak řasy nejsou přilepené, tak se posouvají po vašich vlastních a snadněji se uvolní.  

Umělé řasy metodou řasa na řasu

To byla revoluce, když se z celé řady vzala řasa po řase a začaly se nalepovat jednotlivě na vaše vlastní. Díky tomu nehrozí, že ztratíte najednou 50 řas, ale jen pár, takže to nebude vidět, než se dostavíte na doplnění. Tato metoda zvýraznění je stále nejoblíbenější. Řasy se prodlouží a zhustí, dnes existují lepidla, která extrémně drží, vyrábí se i produkty pro citlivé oči, takže ani nedráždí. Přesto doporučujeme, abyste třeba jednou za půl roku nebo rok tyto řasy sundala a dopřála jim regeneraci. Co se týká výběru řas, zde máte nepřeberné množství. Můžete mít umělé, nanořasy, norkové řasy, existují různé druhy délek, síly a zatočení. Prodávají se tvary klasického "C", což je přirozený typ, efektní je například "L", kdy je řasa ohnutá takřka do pravého úhlu, takže v celkové aplikaci vytváří smyslný cat eye efekt.

Výhodou těchto řas je především, že se nemusíte ráno zdržovat líčením, nebude vás trápit, že se vám maže mascara, v bazénu i v moři nepřijdete o hluboký pohled a tyto řasy kvitují i dámy s brýlemi. Pokud nejsou dlouhé, to pak někdy vadí sklíčku. Někomu mohou také vadit proto, že si mne oči. A dejte si i pozor na oheň. Pokud vás někdo pozve na B52, žár by mohl umělá vlákna roztavit. Zkoušejte také, jaká hustota a délka vám bude svědčit, abyste nebyly za mrkací panenky. Přirozenější jsou tenčí řasy, kterých je víc než pár dlouhých, silných štětinek.

Séra dnes dokážou zázraky

Nechte své řasy někdy nadechnout, jak jsme psali. Permanentní nános něčeho cizího řasu stejně oslabí. Velmi pomůže sérum. I když budete mít pocit, že nemáte vypadané ani krátké řasy, podívejte se, jakým směrem rostou. Někdy se stává, že když je lepidlo ukotví na umělé řase v nepřirozeném směru růstu (směrem do vnitřního koutku), budou si tak růst dál. Proto i potrvá, než se obnoví. Sérum umí řasy posílit, zhustit i prodloužit. Vezměte však v potaz, že jde o naboostování s nějakým časově omezeným efektem. Jistu podporou pro růst je i ricinový olej, nemá však tak silný efekt jako klasické sérum.

Řasenka je klasika, ale kterou vybrat?

Až budete mít sérem posílené řasy a budou například delší, můžete zvolit zahušťovací řasenku. Co vám poradíme? Čtěte návody. Zdá se až bizarní, že mascara má svůj manuál, existují však typy, které před prvním použitím musíte aktivovat opakovaným vytáhnutím kartáčku. A když jsme u něj, také je k němu někdy návod, jak s ním malovat oko. Častým problémem je rozmazávání řasenky. Někdy pomůže koupit voděodolnou verzi, existují i klasiky odolné vůči vlhkosti či stačí mrknout po hypoalergenní verzi. Pomůže také přepudrovat okolí očí, aby nebylo mastné. Vyvarujte se větších nánosů mascary, snadněji se pak obtiskne nebo bude drolit.    

Laminace je hit

Pokud budete mít dlouhé řasy, nemusíte ani sázet na ty umělé, postačí laminace. Tenký film pokryje řasy, čímž je ochrání před vnějšími vlivy prostředí, dokonce je i vyživí. Řasy se navíc otočí, tím pádem zvýrazní. Celý efekt trvá asi dva měsíce. To je však pro některé nevýhodou, protože nechtějí tak často chodit do salonu. Jiným se zase efekt laminace nezdá dostatečně výrazný. Záleží na vás, jaký efekt od dané metody požadujete, v takovém velkém výběru si jistě zvolíte to nejkomfortnější pro vás.

Zdroj: iGlanc.cz, Vanity Fair, Beautiful Brows, City Skin Clinic

Související články