Hrdá máma Oskara Hese: Táta mých synů byl tahoun, na jejich výchovu jsem ale byla sama

Bývalá tanečnice Marcela Karleszová se svým synem Oskarem Hesem na předávání cen Český lev.Máma herce Oskara Hese, Marcela, oblékla na České lvy černou večerní róbu doplněnou o perly. Bývalá tanečnice Marcela Karleszová se svým synem Oskarem Hesem.Z Oskara Hese vyrostl úspěšný filmový herec.+ 13 fotek+ 14 fotek

Herec nominovaný na Českého lva za film Bratři, Oskar Hes (25), dětství strávil bez otce, zesnulého choreografa Richarda Hese (✝50). Tanečnice Marcela Karleszová (60) byla na výchovu dvou synů, dvojčat Oskara a Olivera, sama a jak v rozhovoru zavzpomínala, doma proto musela vládnout pevnou rukou. Teď jí radost dělají synovy herecké úspěchy a říká, že Oskar směle kráčí ve šlépějích svého otce. Jak Marcela vzpomíná na divoké devadesátky, kdy vznikal muzikál Dracula?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 11. 03. 2024 05:00

Herec Oskar Hes (25) chodí do společnosti pravidelně v doprovodu své přítelkyně a také své maminky Marcely. Uhrančivá žena s typicky oranžovými vlasy pochopitelně nesměla chybět ani na předávání cen Český lev, kde byl letos její syn nominovaný na cenu pro nejlepšího herce v hlavní roli ve snímku Bratři.

Nominaci Oskar sice neproměnil, ale film Bratři se stal nejlepším filmem letošního roku. Oslavu v pražském Rudolfinu si tak společně mámou, bývalou tanečnicí Marcelou (60), náležitě užil. "Často ji takhle vytáhnu do společnosti, je to tak. Jsem moc rád, že mohu svoji maminku takhle vyvést a nestydět se za ni. Naopak – moji kamarádi a blízcí jsou z ní vždycky nadšení, protože ona je taková ohnivá," pochvaluje si mladý herec v našem rozhovoru.

Máma Oskara Hese: Sláva přichází a on se s ní dokáže vyrovnat

Maminka po jeho boku září štěstím a poukazuje na to, že syn jako by se pro kariéru úspěšného herce narodil. V žilách mu také koluje krev zesnulého choreografa Richarda Hese, který stál za vznikem muzikálu Dracula. "Myslím, že velký úspěch je už jen ta nominace. Mám z něj hroznou radost, jsem na něj pyšná, jsem hrdá matka. Je to, jako kdyby to měl naplánované – nechci to v žádném případě zakřiknout. Prostě to přichází a on se s tím naštěstí dokáže vyrovnat. Je šikovnej," chválí svého syna Marcela Karleszová.

Máma byla na výchovu sama, říká herec

Richard Hes zemřel v roce 2014 na rakovinu slinivky a Marcela se musela zvládnout sama postarat o dva syny, dvojčata Olivera a Oskara. "Musela být přísná a vládnout pevnou rukou, protože na to byla sama. Ale zvládla to, myslím si, bravurně. Má dva syny a neměla velkou oporu v našem tatínkovi, co se týká výchovy," přiznává Oskar. "Ale všechno to zvládla a já jsem na ni strašně hrdý," děkuje své mamince.

Zesnulý Richard byl tahoun, Oskar jde v jeho stopách

Na devadesátá léta, kdy v Praze začínal muzikál Dracula a ona tancovala v taneční skupině UNO, vzpomíná Marcela dodnes s velkou nostalgií - evidentně šlo o nejkrásnější roky jejího života. "Úžasně jsme se trefili do toho času, do té doby. Štěstí přeje připraveným a my jsme si tu naši uměleckou dobu strašně užili. Samozřejmě, Richard byl ten největší tahoun," chválí úspěchy svého zesnulého životního partnera. "Měli jsme krásný čas a jsem šťastná, že mi v tom Oskárek takhle pokračuje dál," naznačuje Marcela, že syn Oskar zdatně kráčí ve šlépějích svého otce.

Na archivní fotografie zesnulého choreografa Richarda Hese a také na herce Oskara Hese coby dítě se můžete podívat v naší fotogalerii.

Související články

Další články