Zdeněk Janda
11. března 2024 • 11:11

Ticháček do NHL? Agent rozhodil sítě. Jágr otevírá dveře. Kudy vede cesta?

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PITTSBURGHU | Spolu s legendou, jejíž číslo je vyvěšené pod stropem, se usadil v aréně a sledoval VIP zápas Penguins – Edmonton (0:4). Aneb: Sidney Crosby vs. Connor McDavid. „Co víc si můžu přát? Poprvé na NHL, a hned tohle?“ říkal obránce Jiří Ticháček, který o NHL pochopitelně sní. Že si ji také zahraje. Jak je to reálné? Pomůže mu tahle mise s Jaromírem Jágrem v Pittsburghu? „Zámořské týmy se na něj už delší dobu jezdí dívat,“ říká jeho agent Michal Sivek.



Určitě v zámoří není jenom atrakce a doprovod majitele Rytířů. Ale jako aktuálně jeden z nejlepších obránců extraligy. Ten, který na NHL může směle pomýšlet.

Jiří Ticháček prožil životní sezonu. Tu průlomovou, která mu může změnit kariéru. Je v ideálním věku. V jednadvaceti se neustále může zlepšovat. Je sebevědomý, nebojácný, v ofenzivně správně drzý. Když během soboty s  Jaromírem Jágrem sledovali v televizi zápas Penguins v Bostonu, nejslavnější český sportovec se ho zeptal.

„Tícho, viděl jsi toho McAvoye? Ten je tak šikovný, že na modré čáře si od něj útočníci drží odstup. Protože z něj mají strach,“ zmínil klíčového obránce Bruins.

Jágr a Ticháček v Pittsburghu: Podepsaný dres od Crosbyho i ukradené figurky
Video se připravuje ...


Potom dodal, že v podobné pozici je v extralize právě Ticháček. Také vyniká. A rovněž z něj mají útočníci respekt, takže když stojí na modré, nechodí až k němu. Aby je neobešel…Jágr o svém hráči mluví v superlativech.

V základní části vyhrál bodování obránců, v 52 zápasech si připsal 43 bodů (13+30). Na ledě strávil v průměru 22 minut. Do Ameriky ho vzal klubový šéf spolu s generálním partnerem (Kaufland) za odměnu. Ale pozor, není to jenom dárek za báječnou základní část. Je to i způsob, jak na něj ukázat. Ať zámoří vidí, co stále dokáže vyprodukovat česká hokejová škola.

„Je jasné, že mě NHL hrozně moc láká. A když už jsme v Pittsburghu, určitě bych se nebránil ani tomu, že bych si jednou zahrál za něj,“ usmívá se Ticháček. Během víkendu se mu naskytl další životní zážitek. Osobně se setkal přímo s  Mario Lemieuxem !

Spolu s Jágrem se s ním vyfotili. Navíc utkání proti Oilers sledoval ve skyboxu, který patří Lemieuxovi. I tahle zkušenost zapadá do plánu – nechat ho co nejblíže nakouknout do srdce NHL.

Ticháček mluvil i s Paulem Coffeym, velkým Jágrovým kamarádem, a jedním z nejlepších obránců všech dob. Potkali se po zápase na chodbě. „Chceš hrát NHL jednou?“ zeptal se ho. Kladenský obránce se nesměle pousmál: „No jasně, moc rád bych!"

Pár slov prohodil i s Glenem Gulutzanem, jedním z koučů Oilers. Jágr ho vždycky představí, že je to aktuálně nejlepší obránce české extraligy. A že má ve 21 letech před sebou velkou budoucnost. „Tak držím palce!" popřál mu asistent v Edmontonu.

O svém progresu mluví Ticháček s pokorou, nemachruje. Ví, že má před sebou ještě spoustu práce. Nebyl zatím draftovaný, ale ani to není překážka. Každopádně aby NHL klapla, musí

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud