Z Evropské ligy do ČFL. Rodinger dostal rady od Trpišovského ve fanshopu AC Milán, pak přišla prohra na Admiře

Z Evropské ligy do ČFL. Rodinger dostal rady od Trpišovského ve fanshopu AC Milán, pak přišla prohra na Admiře

Evropská liga a pak ČFL. Bývalý gólman a nyní trenér Dominik Rodinger se snaží prosadit na všech fotbalových frontách. Minulý týden si odskočil na zápas AC Milán – Slavia, kde si premiérové vyzkoušel roli televizního komentátora, aby v neděli s těžkým srdcem kousal porážku svého týmu v třetiligovém utkání na Admiře. Ta byla pro jeho svěřence už pátou v řadě. „Komentování jsem si užil,“ hlásí po premiéře nadšeně. V roli kouče už to bylo horší.

Rodinger je známý tím, že je maximalistou, pořádná příprava je pro něj základem. Jenže, kdy dostal šanci vydat se do Milána v roli komentátora, skočil do toho po hlavě, To byla příležitost, kterou prostě chtěl využít. „Čas na přípravu jsem moc neměl, ale chci poděkovat trenérům Slavie. Potkal jsem Jindru Trpišovského, když ve fanshopu AC Milán kupoval dresy a nějaké kšiltovky. Dostal jsem od něj informace,“ vykládá, že dostal zásadní notičky.

Ve fotbalovém prostředí platí Rodinger za sebevědomého experta, kterého jen tak něco nerozhází, jenže v nové roli cítil drobnou nervozitu. „Bylo jasné, že cokoliv řeknete v roli komentátora, může být použito proti vám,“ usměje se expert. Potěšilo jej, když Trpišovský věděl, jak si vede Hostouň ve třetí lize, kde se pere rezerva Slavie.

Jaké měl ohlasy na svoji novou roli? Pozitivní i negativní. „Na sociálních sítích mi nadávali. Psali třeba, ty demente, co nám tady budeš říkat…. Ale já jsem naštěstí v tomhle směru splachovací,“ konstatuje bývalý gólman. Zajímají ho názory kolegů, ty bere vážně a snaží se poučit. „Je mi jasné, že neumím všechno. Názory druhých mě mohou posunout,“ hlásí.

Nejzajímavější tým ČFL? Plzeňské béčko srší kvalitou, zkouší i africkou cestu

Po svátku s AC Milán se pak Rodinger vrátil do třetiligové reality. Jeho Sokol Hostouň, štika podzimu v A skupině ČFL, je už pět zápasů bez bodového zisku. Tým je dál momentálně třetí v tabulce, jen manko na vedoucí Slavii B narostlo. „Stejně jako jsem říkal, že neodpovídala realita tomu, když jsme byli první, tak teď to zase není tak špatné, jak by podle pěti porážek v řadě mohlo vypadat,“ hodnotí situaci svého týmu.

Přiznává, že dlouhá zimní příprava měla své mouchy. V létě jeho svěřence netrápí školní povinnosti, trénuje se za krásného počasí a na přírodní trávě. Zima byla daleko složitější. „Taky nám vypadli čtyři hráči ze základní sestavy. V přípravě jsme neodehráli ani jedno utkání ve složení, v němž jsme chtěli hrát první mistrák,“ upozorňuje s tím, že jeho svěřenci nehrají diametrálně odlišné zápasy od podzimu. „Šance máme, ale na rozdíl od podzimu je výsledkově nezvládáme, Třeba teď naposledy na Admiře byl soupeř pořádně na naší polovině v 72. minutě a hned dal gól,“ konstatuje.

Teď už se ale čeká, že jeho Hostouň přeruší nepříjemnou sérii. Čeká ji totiž duel s posledním týmem tabulky, Královým Dvorem. „Pro ně je to vždycky zápas půl sezony. Musíme si dát velký pozor. My musíme hlavně koukat na sebe, musíme uvolnit palici a všechno zlomit,“ vykládá Rodinger, který v zimě převzal v klubu vedení sportovního úseku áčka Sokola Hostouň.

Nebojí se teď, že mu při sérii neúspěšných výsledků omlátí majitel klubu o hlavu, že si odskočil do Milána? „Určitě ne. S panem Hondlem se o všem bavíme. On dobře ví, jak moc mě práce v Hostouni baví, jsem rád, že jsem tu šanci dostal a cítím obrovský respekt. Jasně, že se někdy neshodneme, ale vždycky najdeme nějaké řešení,“ dodává.