Česko na grilu v číslech aneb jak se točí reality show

Nová reality show Česko na grilu míří na televizní obrazovky, ale diváci obvykle netuší, jak takový pořad vzniká. Detaily ze zákulisí natáčení poodhalila redakci NašeTéma Klára Kotábová z FTV Prima.

Reklama

Dokážete si představit, co všechno je třeba udělat a kolik lidí se musí zapojit, abyste se vy mohli dívat se na svůj oblíbený pořad? Zázemí pro natáčení je vždy poněkud organizovaný zmatek, ale vše v něm musí přesně fungovat. O reality show Česko na grilu už jsme psali, ale teď informace doplníme o pár čísel.

„Jeden díl připravuje 120 lidí, z toho 70 jich je přímo na place, aby zajistili to nejlepší pro soutěžící, ale také pro záběry. Počítají se tedy mezi ně skriptky, kuchaři, vizážistky, stylistky, osvětlovači a další profese, na které mnozí rádi zapomenou, jejich práce je ale nenahraditelná,“ uvedla Klára Kotábová.

Natáčení na směny

I v televizi se pracuje na směny. Natáčení pořadu Česko na grilu probíhalo zpočátku rozdělené do dvou dní. Ranní směna trvala od půl sedmé do 20 hodin, noční pak další den od 18 hodin do tří ráno. Později se obě směny sloučily a štáb i účinkující byli na place od půl sedmé ráno do tří v noci. A aby to všichni přežili s otevřenýma očima, štáb za den vypil až 350 káv.

Energie se doplňovala i cukry, za dobu natáčení se ke kávě snědlo necelých tisíc tyčinek nebo sušenek. Ale energii čerpali přítomní i z ořechů, denně se jich zkonzumovalo 5 kilogramů.

Deset soutěžních dvojic si vyžádalo také náležité technické pokrytí. „Prostor, kde se grilovalo, snímalo 16 kamer. Některé na místě, kde se grilovalo, jiné ve zpovědnicích a také se do natáčení zapojily drony,“ doplnila Klára Kotábová. Celkem byly položeny čtyři kilomentry kabelů. V rozlehlém areálu bylo nutné rychle komunikovat, takže štáb využíval téměř padesát vysílaček.

Když grilování, tak maso. Ale nejen to!

Bez surovin by se grilovat nedalo. Například v díle, ve kterém se připravovala žebra, bylo spotřebováno 50 kilogramů masa. V průměru bylo na jeden díl potřeba 13 kilogramů zeleniny a také 21 kilogramů bylin. Pro flambování soutěžící využili 3 litry alkoholu. A protože se dá grilovat i ovoce, spotřebovalo se například 300 ananasů. Aby se placem mohla linout skvělá vůně, v 30 využívaných grilech shořely celkem dva metráky uhlí.

Sestry Dominika a Denisa v akci - Česko na grilu
Sestry Dominika a Denisa v akci. | Foto: Se souhlasem TV Prima

Kompars a také první diváky skvěle tvořili zvířecí obyvatelé místa natáčení. Bylo to patnáct ovcí, stejný počet slepic a kocour Jaroušek, který na vše pečlivě dohlížel. Napilno měly i maskérky. Aby soutěžící vypadali dokonale, spotřebovaly 30 krabic eko kapesníků a na zpevnění účesů soutěžících, moderátorů i porotců padlo 6 laků na vlasy bez aerosolu.

„Spotřebovalo se i 10 balení pudru, aby se ti, kdo se postaví před kameru, neleskli,“ uvedla Klára Kotábová. Ten byl skutečně potřeba, protože některé natáčecí dny bylo pěkně horko, skoro 35 °C. Jindy byli soutěžící vděční za rozpálené grily, protože ranní teploty se pohybovaly jen kolem 5 °C.

Česko na grilu může sloužit i jako inspirace pro zahájení vlastní grilovací sezóny. Tak si ji letos pořádně užijte.

Autor: Mirka Nová.

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Zakládáme si na tom, aby NašeTéma.cz bylo místem bezpečné diskuze. Přidávání komentářů do diskuze je proto dostupné pouze s účtem na Seznam.cz.

Pokud jste v článku zaznamenali překlep, nesrovnalost či chybu, neváhejte nám, prosím, napsat na email: tym@nasetema.cz. Děkujeme!

Reklama
Reklama
Reklama