https://42tcen.com/index.php/entry/kdyz-nepomohl-svaty-javelin-ani-himars-tak-granaty-to-take-nevytrhnou-tvrdi-vidlak-o-iniciative-cr
Naše vítězství se mění v prohru. Ani cizinecká legie od Francouzů to nezachrání, říká Vidlák
Naše vítězství se mění v prohru. Ani cizinecká legie od Francouzů to nezachrání, říká Vidlák
Daniel Sterzik se pozastavil nad příčinami možného vyslání aliančních vojáků na Ukrajinu, které avizoval prezident Pavel během návštěvy Emman... - 11.03.2024, 42TČen
2024-03-11T04:04:00
2024-03-14T01:13:30
Zbraně
VIDLÁKŮV DALEKOHLED
Názory
/html/head/meta[@name='og:title']/@content
/html/head/meta[@name='og:description']/@content
https://42tcen.com/files/entries/Vidlak-Youtube.jpg
Jak vnímáte slova prezidenta Pavla a francouzského prezidenta Macrona o možné přítomnosti aliančních vojáků na Ukrajině pro „školení“ místních vojáků? Pokud by za nějakých okolností došlo ke smrti těchto vojáků během výcviku na Ukrajině, vedlo by to k aktivaci čl. 5 Severoatlantické smlouvy? Copak? My už nevyhráváme? Já myslel, že Rusové na Ukrajině brakují pračky, aby měli čipy do Iskanderů? Už dva roky posloucháme, že jim dochází munice, vojáci, jídlo i nafta... Putin je už třikrát mrtvý. Rusko je před kolapsem a jeho životnost se počítá sotva na týdny... To se asi muselo něco hodně podělat, když najednou musí evropské státy poslat vojáky na Ukrajinu, že? Možná bychom měli začít rozborem, co se vlastně podělalo, že se to naše velkolepé vítězství mění v prohru. Za to přece někdo může, ne? Kdo způsobil, že ukrajinská vojska nejdou vítězně vpřed, ale klopýtají vzad? Rád bych věděl, kde se stala chyba, protože pokud ta chyba stále trvá, tak je dost pravděpodobné, že nebudeme vítězit, ani když tam Francouzi pošlou cizineckou legii a Česká republika všech pět bojeschopných vojáků... O aktivaci článku 5 NATO bych přemýšlel až potom... Nejdřív by bylo dobré vědět, jak se z toho skvělého vítězství stala tak ostudná prohra. Včera prezident Pavel prohlásil, že finance na pořízení 800 tisíc kusů dělostřelecké munice pro Ukrajinu jsou zajištěné. Podílí se na tom 18 států. Co podle Vás tato iniciativa přinese kromě pokračování bojů? Ukrajina v průběhu posledních dvou let dostala hodně zbraní i hodně munice. Nejspíš mnohem víc, než naše věrchuška připouští. Pomohlo to něčemu? Už zvítězili? To je odpověď na vaši otázku. Nestane se vůbec nic. Když nepomohl svatý Javelin, ani svatý Himars, nepomohly ani stamiliardy peněz, tak granáty ráže 155 to také nevytrhnou, obzvlášť když je kupujeme z nějakých zbytkových zásob Boko Haram, které to jen náhodou nevystřílely do černošských křesťanů v Nigérii. Mohl byste zhodnotit včerejší akci zemědělců Agrární komory a Zemědělského svazu? Povedlo se jim sjednotit zemědělce z celého Česka navzdory rozdílným názorům na současnou vládu? Myslím, že zemědělci mají k jednotě mnohem blíž než před protestem zemědělců. Jeden čin je víc než tisíc brožur a letáků. Jeden čin je víc než stovky výzev, jeden čin je víc než stovky hodin jednání. Čin se stal a všichni si museli zvolit stranu. Z ministra Výborného spadla maska, z premiéra také a tak bych věřil, že příští protest bude masivní, masový a nebude vonět.
42TČen
nect24.cz@gmail.com
+420792887302
122
60
2024
42TČen
nect24.cz@gmail.com
+420792887302
122
60
42TČen
nect24.cz@gmail.com
+420792887302
122
60

Naše vítězství se mění v prohru. Ani cizinecká legie od Francouzů to nezachrání, říká Vidlák

Daniel Sterzik (bloger Vidlák) - 42TČen
© Youtube / Pavel Cimbál
Daniel Sterzik se pozastavil nad příčinami možného vyslání aliančních vojáků na Ukrajinu, které avizoval prezident Pavel během návštěvy Emmanuela Macrona. Svědčí to o lžích politiků ohledně úspěchů Ukrajiny na bojišti, myslí si Vidlák. Pro neČT24 uvedl, že protesty zemědělců budou nabývat na síle.

Jak vnímáte slova prezidenta Pavla a francouzského prezidenta Macrona o možné přítomnosti aliančních vojáků na Ukrajině pro „školení“ místních vojáků? Pokud by za nějakých okolností došlo ke smrti těchto vojáků během výcviku na Ukrajině, vedlo by to k aktivaci čl. 5 Severoatlantické smlouvy?

Copak? My už nevyhráváme? Já myslel, že Rusové na Ukrajině brakují pračky, aby měli čipy do Iskanderů? Už dva roky posloucháme, že jim dochází munice, vojáci, jídlo i nafta... Putin je už třikrát mrtvý. Rusko je před kolapsem a jeho životnost se počítá sotva na týdny... To se asi muselo něco hodně podělat, když najednou musí evropské státy poslat vojáky na Ukrajinu, že?

Možná bychom měli začít rozborem, co se vlastně podělalo, že se to naše velkolepé vítězství mění v prohru. Za to přece někdo může, ne? Kdo způsobil, že ukrajinská vojska nejdou vítězně vpřed, ale klopýtají vzad? Rád bych věděl, kde se stala chyba, protože pokud ta chyba stále trvá, tak je dost pravděpodobné, že nebudeme vítězit, ani když tam Francouzi pošlou cizineckou legii a Česká republika všech pět bojeschopných vojáků...

O aktivaci článku 5 NATO bych přemýšlel až potom... Nejdřív by bylo dobré vědět, jak se z toho skvělého vítězství stala tak ostudná prohra.

Včera prezident Pavel prohlásil, že finance na pořízení 800 tisíc kusů dělostřelecké munice pro Ukrajinu jsou zajištěné. Podílí se na tom 18 států. Co podle Vás tato iniciativa přinese kromě pokračování bojů?

Ukrajina v průběhu posledních dvou let dostala hodně zbraní i hodně munice. Nejspíš mnohem víc, než naše věrchuška připouští. Pomohlo to něčemu? Už zvítězili? To je odpověď na vaši otázku. Nestane se vůbec nic. Když nepomohl svatý Javelin, ani svatý Himars, nepomohly ani stamiliardy peněz, tak granáty ráže 155 to také nevytrhnou, obzvlášť když je kupujeme z nějakých zbytkových zásob Boko Haram, které to jen náhodou nevystřílely do černošských křesťanů v Nigérii.

Mohl byste zhodnotit včerejší akci zemědělců Agrární komory a Zemědělského svazu? Povedlo se jim sjednotit zemědělce z celého Česka navzdory rozdílným názorům na současnou vládu?

Myslím, že zemědělci mají k jednotě mnohem blíž než před protestem zemědělců. Jeden čin je víc než tisíc brožur a letáků. Jeden čin je víc než stovky výzev, jeden čin je víc než stovky hodin jednání. Čin se stal a všichni si museli zvolit stranu. Z ministra Výborného spadla maska, z premiéra také a tak bych věřil, že příští protest bude masivní, masový a nebude vonět.