Detaily trýznivé vraždy na Pardubicku: Seniorka zřejmě žila, když vrah použil vrtačku

Násilná smrt seniorky na Pardubicku

Pokračování soudu v případě vraždy seniorky v Libišanech

Žena, kterou pachatelé v Libišanech na Pardubicku brutálně zavraždili vrtačkou, podle soudních znalců zažívala mučivé útrapy. Muž, který je společně s dcerou oběti obžalovaný, prý trpí patologickou lhavostí. Tak znalci pojmenovali jeho smyšlené výpovědi a popisy situace. Tvrdil třeba, že od svého dětství objevil už sedm nebo osm mrtvol.

Seniorku měla podle spisu poslední listopadový den roku 2022 zavraždit v Libišanech vlastní dcera a komplicem jí byl partner. Z obžaloby vyplývá, že byl hlavním agresorem. Při hádce měl srazit ženu na zem, bít jí hlavou o podlahu, udeřit vázou a následně ji měl usmrtit zvlášť surově a trýznivě – vyvrtáním několika děr vrtačkou do hlavy a krku.

ČTĚTE TAKÉ: Bývalý šampion v boxu zemřel ve spršce kulek. Znepřátelil si nesprávné lidi, komentuje tisk

Znalci uvedli, že minimálně při dvou zásazích vrtačkou žena ještě vykazovala známky života, byť už mohla být v tu dobu v bezvědomí. „Ve své prvotní výpovědi se doznal ke spáchání skutku. Posléze začal vypovídat tak, jak vypovídá u hlavního líčení. To znamená, že se spácháním skutku nemá nic společného. Že ke skutku došlo v době, kdy on nebyl v inkriminovaném domě v obci Libišany přítomen,“ uvedla státní zástupkyně Lenka Faltusová.

Podle psychologa a psychiatra byla prý dcera zavražděné na partnerovi závislá. On ale měl jednat zištně a zamilovanost neprojevoval. Situace po dopadení vyústila v to, že oba vypovídají proti sobě.

Hlavním předmětem sporu u soudu je, jakou měrou se dcera na smrti matky podílela. Vypověděla totiž, že se snažila násilí zabránit a poté dělala, co jí bývalý přítel nařídil. On naopak tvrdí, že vázou uhodila matku jeho družka. Za brutální čin spáchaný ve spolupachatelství by mohl padnout i výjimečný trest.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Policie obvinila muže, který na Domažlicku odpálil bombu. Explozí řešil milostný trojúhelník

Tagy: