Dialýza na ostrově levandule

Po dvaceti letech jsem se vrátil na ostrov Hvar, kde jsem tehdy začínal poznávat krásy Chorvatska.

Hvar je známý jako ostrov levandule, slunce a vynikajících vín.

Najdete zde množství osamělých zátok, kde se budete cítit velmi příjemně a v klidu, na druhé straně jsou zde rušná letoviska, která umožňují vyžití po celý den. V době před dvaceti lety jsem neměl problémy s ledvinami a nechodil jsem na hemodialýzu. Přesto jsem se rozhodl znovu ostrov Hvar navštívit.

Vzhledem k tomu, že jsem odkázán na hemodialýzu potřeboval jsem ji zajistit i po dobu mé dovolené.

Zjistil jsem, že na ostrově Hvar je hemodialýza v městě Hvar.

Dá se říci, že město Hvar je hlavní město ostrova Hvar. Celkem dost dlouho trvalo, že se podařilo hemodialýzu zajistit. Nevím proč, ale komunikace s hemodialyzačním střediskem nebyla jednoduchá a díky paní administrátorce na našem dialyzačním středisku se podařilo zajistit hemodialýzu po dobu pobytu na Hvaru. Na dovolené jsem byl v září. Kdy jsem očekával již menší zájem turistů a tedy i větší možnost provedení hemodialýzy. Když jsem dorazil na středisko dialýzy ve městě Hvar byl jsem mile překvapen úrovní poskytnuté péče a laskavostí zdravotnického personálu. Hemodialyzační středisko se nachází nad městem
Hvar, v komplexu tzv. polikliniky, kde kromě dialýzy je i záchranná služba a další specializované lékařské obory. Ze střediska je krásný výhled na celé město Hvar, jeho zeleň a moře. Středisko je vybavené na poskytnutí hemodialýzy asi pro deset pacientů. Pokud jste zvyklí při dialýze svačit, či popíjet kávu nebo čaj, tak si to musíte přinést sebou.

Občerstvení na tomto středisku neposkytují. Dialyzační sál je vybaven televizorem, po celou dobu dialýzy hrála příjemná hudba. Pro zdárné provedení dialýzy musíte přinést předepsanou zdravotnickou dokumentaci a mít u sebe kartičku pojištěnce, která je nutná pro to, abyste nemuseli hemodialýzu platit na místě. I když jsem absolvoval na ostrově Hvar jednu dialýzu,
dokázal bych si představit strávit na ostrově Hvar i delší čas dovolené. Vzhledem k tomu, že na ostrově Hvar je dialýza jen ve městě Hvar, doporučuji si zajistit pobyt ve městě Hvar a tím vám odpadnou cesty z jiných měst na Hvaru jako např. Stary Grad, Jelsa a další do města Hvar. Dovolená na ostrově Hvar byla vydařená a vřele ji doporučuji. Pokud máte rádi teplé a čisté moře, klidné prostředí, ale zároveň i rozptýlení jste na správném místě.

Kontakty:

Dijaliza Hvar, Majerovica bb, 21450 Hvar

tel:+385 021 742 111 +385 912 526 453