Do českých staveb současné české umění!

Vložil
Tisková zpráva
11.03.2024 16:30

Seznamte se s projektem 100ks.cz, který nabízí cenově dostupné umění od nejuznávanějších současných českých umělců. Limitované tisky vznikají v číslovaných a podepsaných edicích a představují tu nejlepší alternativu ke generickým plakátům i násobně dražším originálům.
Pečlivě kurátorovaný výběr, neustále se rozšiřující nabídka, nejlepší možná kvalita tisku a jednoduchý nákup za zlomek cen originálů. To jsou parametry, které projekt 100ks splňuje dokonale. Vzniknul totiž s hlavním cílem – zpřístupnit současné umění a dostat jej do českých interiérů. Na 100ks.cz tak najdete díla umělců, které bylo doposud možné obdivovat pouze v galeriích a jejichž originály jsou součástí největších soukromých i galerijních sbírek.

Umělecké tisky na 100ks pocházejí od více než 60 nejzajímavějších žijících českých a slovenských umělců, mezi které patří například Krištof Kintera, Petr Nikl, Martin Krajc, Veronika Holcová, nebo Ester Knapová. Výběr má za cíl odrážet současné české umění v celé jeho šíři a pestrosti. Tisky si můžete nechat zaslat i zarámované v černém či dubovém rámu a chráněné plexisklem, které zaručuje neměnnost barev až 100 let.

Cena za jeden signovaný tisk je několik tisíc korun, ta maximální se pohybuje okolo třinácti tisíc. Díky tomu může být kvalitní umění víceméně dostupnou alternativou ke generickým obrazům z obchoďáků a hobby marketů.

"Současná kvalitní architektura a současné kvalitní umění patří dohromady. Proč by měl mít dům postavený v 21. století v Česku na zdech něco jiného než aktuální díla od špičkových umělců a umělkyň? Navíc, když si je můžete jednoduše pořídit v dostupné podobě uměleckých tisků?" ptá se zakladatel projektu 100ks Jakub Svoboda, kterého projekt napadl tím nejpřirozenějším způsobem – sám si chtěl domů pořídit současné umění, avšak orientaci mu znesnadňoval nepřehledný trh.

100ks.cz je i proto takovou vstupenkou do světa současného umění. "Projekt vznikl ze zájmu o současné české umění, touhy se jím obklopit a poznat umělce naší generace. Díky 100ks už nemusíte mít doma, v kanceláři nebo třeba v hotelu na stěnách nicneříkající obrázky. Místo toho se můžete obklopit díly současných žijících umělců, kteří tvoří ve stejné době a společnosti, ve které žijeme i my." doplňuje Svoboda.

> www.100ks.cz
0 komentářů
přidat komentář