Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Nerozbitný mobil? Telefon přežil pád z téměř 5 000 metrů

Ilustrační foto: Pexels

Jak se stane, že telefon vypadne z letadla? Vypadá to, že stačí, aby bylo letadlo poškozené. Obyvatel amerického státu Oregon našel na kraji silnice poblíž města Portland téměř netknutý mobilní telefon, který nejspíš vypadl z poškozeného boeingu společnosti Alaska Airlines, jemuž se na začátku ledna za letu odtrhla část trupu, informoval server České noviny.

„Přežil bez úhony pád z výšky asi 4 900 metrů,“ napsal nálezce Sean Bates na sociální síti X s tím, že přístroj předal americkému Národnímu úřadu pro bezpečnost v dopravě. Mluvčí úřadu pak několika médiím sdělil, že telefon pravděpodobně pochází z poškozeného letadla společnosti Alaska Airlines. Dodal, že tomuto leteckému přepravci bylo zařízení mezitím předáno. Podle Batese byl stále napůl nabitý mobilní telefon prakticky neporušený a byl v letovém režimu. To, že zřejmě patřil někomu z letu Alaska Airlines, poznal tak, že se na odemčeném displeji objevila účtenka za dvě odbavená zavazadla letu této společnosti. K přístroji byl připojený utržený nabíjecí kabel.

Boeingu 737 Max 9 se v pátek při letu z Portlandu do kalifornského Ontaria ve výšce necelých 4 900 metrů utrhla část trupu s oknem, která vyplňuje otvor pro nouzový východ. Piloti byli nuceni vrátit se zpět na letiště, nikomu ze 171 cestujících a šesti členů posádky se nic nestalo. 

Související články

Zaručeně zlepší den

Astronomové objevili tři nové měsíce

Zatočte s těžkou alergií pomocí léku na astma

Kosmetický paradox. Pochází červená rtěnka z Íránu?

Evropským stromem roku je 200 let starý dub v Polsku, Česko má 5. místo

Inspirativní rozhovor

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.

Pozitivní kniha

Inspirace z knihovny: Řízky nechte doma. Výlety s Gastromapou Lukáše Hejlíka si zaručeně vychutnáte

Inspirace z knihovny: Řízky nechte doma. Výlety s Gastromapou Lukáše Hejlíka si zaručeně vychutnáte

Už druhé prázdniny po sobě bude velká část Čechů trávit dovolenou v tuzemsku. Letos na jaře vyšla…