Opravy zavřou Americký most v Chebu až do konce prázdnin, projdou jen chodci

  9:40
Uzavření Amerického mostu se blíží. Už ve středu 13. března přestanou automobily jezdit přes jedno ze dvou silničních přemostění řeky Ohře v Chebu. Doprava v Ašské ulici a v navazující Evropské zhoustne. Situace se v následujících měsících nezmění, práce na Americkém mostě potrvají do konce srpna.

Léto tak bude, co se dopravy týče, obtížné. Zejména vzhledem k souběhu uzavření významného mostu a několika velkých kulturních akcí. Město bude koncem června hostit další ročník mezinárodního festivalu dechových orchestrů FIJO, v polovině července festival nového cirkusu a pouličního divadla Letní bláznění.

O měsíc později se do Chebu lidé sjedou na tradiční Letecký den, který do města pokaždé přivádí velké množství hostů z tuzemska i ze zahraničí.

Doprava se tak soustředí především na okružní křižovatku u obchodního centra Tesco, která se stane nejdůležitějším dopravním uzlem ve městě. Ta je ale už nyní přetížená.

„Doufáme, že se termín podaří zkrátit. Cena oprav, kterou se podařilo v tendru vysoutěžit, je necelých 18 milionů korun,“ uvedl místostarosta Pavel Pagáč.

Pěší budou moci na rozdíl od automobilů uzavřený most využívat. „Bude tam pro chodce bezpečný prostor. Vždy na té straně mostu, kde se nebude pracovat, lze most přecházet,“ dodal místostarosta Pagáč.