Arménie dorazí se třinácti krajánky, jedenáct hráčů působí v domácí lize

12.03., 15:38
Aktuality
Oleksandr Petrakov (© AFP)

Trenér arménské reprezentace Oleksandr Petrakov povolal na březnové přípravné zápasy s Kosovem v Jerevanu a s Českem v Praze 24 hráčů. V nominaci nechybějí zkušený obránce a kapitán Varazdat Harojan či talentovaný útočník Grant-Leon Ranos. Scházejí naopak křídelník Slovanu Bratislava Tigran Barsegjan nebo útočník Kolína nad Rýnem Sarkis Adamjan.

Nejslavnější arménský fotbalista Henrik Mchitarjan, který je s 32 góly reprezentačním rekordmanem, předloni ukončil kariéru v národním týmu. Momentálně působí v Interu Milán, v minulosti hrál také za Dortmund, Manchester United, Arsenal či AS Řím.

Ukrajinec Petrakov nominoval 11 fotbalistů z arménské ligy a 13 krajánků. Dvacetiletý Ranos odehrál v této sezoně v bundeslize v dresu Mönchengladbachu devět zápasů, ale starty sbírá po minutách. Dostalo se i na argentinské rodáky Lucase Zelarayána s Norbertem Briascem-Balekjanem.

Nominace Arménie na přípravu s Kosovem (22. března) a Českem (26. března):

Brankáři: Ognjen Čančarevič (Noah), Stanislav Bučněv (Pjunik), Arsen Beglarjan.

Obránci: Kamo Hovhanisjan (oba Ararat-Armenia), Varazdat Harojan (Čching-tao/Čína), André Calisir (Brommapojkarna/Švéd.), Nair Tiknizjan (Lokomotiv Moskva/Rus.), Stěpa Mkrtčjan (Osijek/Chorv.), Sergej Muradjan, Oganes Ambarcumjan (oba Noah), Žirajr Margarjan, Erik Pilojan (oba Urartu), Georgij Harutjunjan.

Záložníci: Eduard Spercjan (oba Krasnodar/Rus.), Ugochukwu Iwu (Kazaň/Rus.), Edgar Sevikjan (Ferencváros/Maď.), Vahan Bičachčjan (Štětín/Pol.), Narek Grigorjan (Konstanta/Rum.), Oganes Harutjunjan (Pjunik), Lucas Zelarayán (Fatá/S. Aráb.).

Útočníci: Artur Serobjan (Ararat-Armenia), Artur Miranjan (Noah), Grant-Leon Ranos (Mönchengladbach/Něm.), Norberto Briasco-Balekjan (Boca Juniors/Arg.).

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele