Celtě došla trpělivost s Benítezem, záchranu má zajistit Giráldez

12.03., 14:42, aktualizováno 12.03., 16:22
Aktuality
Rafael Benítez (© AFP)

Neúspěchem končí angažmá Rafaela Beníteze na lavičce Celty Vigo. Galicijskému klubu hrozí sestup ze španělské nejvyšší soutěže a k záchraně ho povede nový trenér, Benítezovi byla dnes ukončena smlouva.

63letý Benítez v minulosti vedl Valencii, Liverpool, Inter Milán, Chelsea, Neapol, Real Madrid, Newcastle nebo Everton a kormidla Celty se ujal loni v létě. Tým pod jeho vedením vybojoval pouze 24 bodů a v tabulce je až na sedmnácté příčce, náskok na osmnáctý Cádiz činí jen dva body.

O odvolání Beníteze se spekulovalo již delší dobu a klub k němu nechtěl sáhnout především kvůli financím. Kormidelníkovi běžela smlouva do června 2026 a ročně si měl vydělat tři miliony eur, vedení by mu tak muselo zaplatit vysoké odstupné. Dnes přesto změnilo názor a k radikálnímu kroku se odhodlalo.

"Rafa Benítez a jeho tým po osmi měsících plných profesionality a odhodlání odcházejí, výsledky bohužel nejsou takové, jaké jsme očekávali," sdělila Celta, která naposledy prohrála s Realem Madrid.

Nástupcem Beníteze je Claudio Giráldez, jemuž se daří s rezervním týmem. Béčko Celty je ve své skupině třetí ligy na páté příčce.

Autor: Tomáš Pavlík / rccelta.es

Komentáře (10)

Přidat komentář
santini

Čakal som od neho sakra viac. Neviem, či je správny krok zavolať práve Giraldeza, skôr by som bral niekoho skúsenejšieho, kto nás nakopne a zároveň má istú skúsenosť so zachraňovaním sa... som zvedavý, útočný prejav nie je zlý, ale tá obrana je tragická - a to ešte Guaita toho dosť pochytal..

Reagovat
eder
Reagovat
kattos

Ty vole jako zrovna když ted těch pár bodů udělali

Reagovat
Kucka

Spíš měl Rafa štěstí, že týmy za ním jsou úplně tragické, jinak by letěl už dřív.

Reagovat
andkoo

uff som ani nevedel, ze tento dinosaurus trenoval Celtu

uz by fakt mohol ist do dochodku alebo maximalne k nejakej druhotriednej repre

Reagovat
Moshe Dajan

Benitez < Ten Hag

Reagovat
Moshe Dajan

*Benitez > Ten Hag

Reagovat
andkoo

no neviem, Benitez bol vyhodeny skor

Reagovat
juveforever

Rafa a Mourinho boli svojho času špička ale už nemajú na to. Ich éra skončila

Reagovat
eder

Každý ví, časy se mění...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele