Čokoládová roláda se šlehačkou recept
Čokoládová roláda se šlehačkou je rychlá a nebudete na ni potřebovat vůbec žádnou mouku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 75 g cukru
- 6 vajec
- 2 lžíce holandského kakaa
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 g čokolády
- rostlinný olej
- moučkový cukr - dle volby
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 190 stupňů. V míse ušleháme žloutky s cukrem do světlé pěny. Pak postupně přidáváme kakaový prášek a ušleháme hladký krém.
Ve šlehači zatím ušleháme tuhý sníh a velmi zlehka a opatrně ho vmícháme do kakaového krému. Na plech rozprostřeme pečící papír a potřeme ho olejem. Pak na něj rozetřeme ušlehané těsto a v předehřáté troubě ho pečeme 8 až 10 minut.
Hned po upečení korpus přikryjeme dalším pečícím papírem a vyklopíme ho na stůl. Tam opatrně sloupneme původní pečící papír, s pomocí spodního papíru stočíme upečený korpus do rolády a necháme vychladnout.
Po vychladnutí korpus opatrně rozvineme, potřeme ho ušlehanou šlehačkou a posypeme nahrubo nastrouhanou čokoládou. Znovu roládu svineme a uložíme do chladna. Před krájením můžeme ještě ozdobit moučkovým cukrem.