Při opravě sloupu elektrického vedení zemřel u Zadní Třebaně dělník, dva zranění

foto Při opravě sloupu elektrického vedení umřel u Zadní Třebaně na Berounsku dělník, dva jsou zranění, 13. března 2024. Pád drátů rozvodné sítě vysokého napětí na trakční vedení zastavil provoz na železniční trati Praha-Beroun v úseku mezi Zadní Třebaní a Řevnicemi.

Zadní Třebaň (Berounsko) - Při opravě sloupu elektrického vedení umřel u Zadní Třebaně na Berounsku dělník, dva jsou zranění, řekla dnes ČTK policejní mluvčí Michaela Richterová. Pád drátů rozvodné sítě vysokého napětí na trakční vedení zastavil provoz na železniční trati Praha-Beroun v úseku mezi Zadní Třebaní a Řevnicemi. Policejní mluvčí zatím nepotvrdila, zda s tím nehoda přímo souvisí. Provoz na trati Praha-Beroun byl v úseku mezi Zadní Třebaní a Řevnicemi zhruba po pěti hodinách obnoven.

Fotogalerie

Neštěstí se stalo dnes po 12:00. "Z přesně nezjištěných příčin došlo k pádu sloupu na dva dělníky, kteří byli na plošině," uvedla Richterová. Jeden zemřel na místě, druhého s vážným zraněním přepravil vrtulník do pražské nemocnice. Další dělník, který nebyl na plošině, utrpěl lehké zranění. Okolnostmi případu se zabývají kriminalisté, u zemřelého nařídili soudní pitvu.

Trakční vedení se podařilo opravit před 16:00. Zprovoznění úseku předcházelo policejní vyšetřování úmrtí dělníka a zranění dvou dalších. Provoz byl obnoven v 17:00, informoval mluvčí Správy železnic (SŽ) Martin Kavka.

Dopravce zajišťoval v úseku náhradní autobusy. "Náhradní autobusová doprava bude ukončena v 18:00," uvedla Pražská integrovaná doprava na síti X.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 1.05.2024 ČTK

Reklama

23°C

Dnes je středa 1. května 2024

Očekáváme v 21:00 17°C

Celá předpověď