Po zimní šedi instinktivně saháme po veselejších barvách v podobě pastelu. Chceme zářit, protože teplo v nás probouzí tendence se opět blýsknout. Je to přirozené a v podstatě souzníme s koloběhem přírody. Když jsme u ní samotné, je pravda, že hitem bude i neekologický materiál. Plast. Masivní náramky, jak je známe z osmdesátek, nepřehlédnutelné náušnice a další kousky nesmí ve vaší výbavě chybět.

Rozviňte se jako poupátko

Květina jako motiv je velmi flexibilní. Kdo se nebojí barev, může nasadit prsten v koloritu zelené, červené, žluté, třeba i modré. Nakolorovaný smalt působí efektně. Je libo decentnější variaci? Umně stočený drátek do tvaru květu v podobě náušnic je minimalistický a vkusný. Lze jej všestranně kombinovat s dalšími kousky outfitu. Kdo je odvážnější, může nasadit i choker s látkovou květinou, tento doplněk se však hodí na speciální příležitosti. A když chcete zkrotit vlasy, použijte gumičku opět s motivem květu.

Smalt a masivita

Kov je stále v kurzu, bižuterie poskytuje i cenově dostupné kousky. Trendy je masivita a asi si umíte představit, kolik by stál široký náramek ze zlata. Se smaltem, ocelí nebo třeba mosazí se dá skvěle pracovat. Objemnější tvary se zkrátka jen obalí do zlaté či stříbrné vrstvy. Zkuste široký lesklý náramek, který skvěle zvýrazní minimalistický outfit. Nebo vsaďte na nápadný prsten, do jehož objemného těla z kovu jsou zasazeny broušené kameny.

Bodychain nevychází z módy

Obepíná tělo, vlní se ležérně. Řetízek, který se vine od ramen, kříží se u hrudníku a spadá na boky. Je pravda, že sluší spíš subtilnějším tvarům. Stal se signifikantním pro doplňky Pavlíny Němcové, když začala navrhovat šperky. Dnes jej najdete v aktuálních kolekcích mnoha módních firem, jež si pohrávají především s detailem překřížení v dekoltu, kam designéři většinou vetknou zajímavý kámen.

Osmdesátky jsou zpět!

A jsou plastové, zářivé a veliké. Když už, tak už. 80. léta jsou symbolem kýče, opulentnosti a přehnanosti, takže když v jejich duchu zvolíme outfit, můžeme to vlastně přehnat. Pokud se tedy budete rozhlížet po náramcích, zvolte široké, silné, klidně i neonově růžové. Pokud si vezmete jednobarevný outfit, krásně jej doladíte. Přírodní barvy jako béžovou, khaki, klasiku bílou a černou oživíte, můžete však pracovat i s laděním. Například ona růžová bude slušet oranžové.

Holografická kouzla

Metal, odlesky, barvy kovu. Ty vévodí manikúře, stejně tak sluší i doplňkům. Vsaďte na vyleštěné kousky, například holografické prsteny, které nemají jednu barvu. Nesou se v jistém tónu, například růžovém, jak si však budete zálibně prohlížet ručku a otáčet prstem, spatříte tóny fialové i modré. Zrcadlový efekt je nestárnoucí stejně jako signifikantní šperky.  

Příroda? To jsou i bubliny

Chcete být originální? Pak se zaměřte na designérské kousky. Stále oblíbenější jsou bubliny, najdete je i v některých kolekcích módních řetězců.  U nás je vyrábí hned několik designérů a výběr je pestrý. Buď si můžete nakoupit vlastní kuličky a ty navléct na vlasec, stejně tak si lze pořídit již nadesignovaný náhrdelník s jednou řadou foukaných bublin. Další nadstavbu představují kousky složené z více řad bublinek, celek pak působí jako transparentní obláček. Na výběr jsou i různé barvy, specifické jsou bublinky, které mají v sobě zamotaný barevný drátek.

Kolik prstenů je hodně prstenů?

Kroužek patří jen na prsteníček? Ale kdepak! Tyto klenotnické skvosty mohou zdobit každý prst. Sluší prostředníčkům, nosí se i na palcích, decentně obkružují malíček. A nemusí být posazeny nízko, velmi efektní jsou šperky i na posledním článku prstu u nehtu. Ve finále můžete zkombinovat vše dohromady, dnes se prodávají sety složené z mnoha okovů, jež si můžete nasadit dle libosti, kam chcete.

Zdroj: iGlanc.cz, Net-a-Porter, StyleCaster   

Související články