Celebrity

14. března 2024 06:00

Eliška Reiglová

Jak se mění idoly: Svaly a chlupy stranou, fanynky milují něžný typ zvaný babygirl

Společnost stále pracuje s myšlenkou, že k tomu, aby byl muž sexy, musí být takzvaně pořádný chlap. Skutečně ale ženy přitahují hory svalů, mužné rysy ve tváři nebo třeba chlupatý hrudník? Odpověď je kupodivu ne. Dřívější idoly vystřídali jiní a dobře si to uvědomují například v Hollywoodu, kde do rolí s předpokladem zaujmout něžné pohlaví obsazují už úplně jiný typ.

Sylvester Stallone, George Clooney, Arnold Schwarzenegger, Pierce Brosnan. Tito a další herci bývali ve své době vším, po čem ženy toužily. V akčních filmech ukazovali svou drsnou stránku, jindy mohli hrát romantiky. Často zacházeli se zbraněmi, řídili rychlá auta, zachraňovali životy. Hollywood ale jasně ukazuje, že tento typ mužů už pro ženy, lépe řečeno dnešní divačky, tak okouzlující není.

Nově obsazovaní herci tak trochu vyvrátili myšlenku, že většinu žen instinktivně přitahují muži s vyvinutými „macho“ rysy. To samozřejmě nemusí nutně znamenat, že dámy nepřitahuje mužnost v pravém slova smyslu. Je dokázáno, že ve skutečnosti se zaměřují nejvíce na povahu. Když jde ale o celebrity a jejich obdivování prostřednictvím obrazovek, vzhled hraje prim.

Čtěte také: Sexuální touhy obecně upadají. Sexy sestřičky teď vystřídá Marvel, míní sexuoložka

Noví idolové, mezi něž se řadí například Timothée Chalamet, spadají do kategorie zvané babygirl. Takoví muži mívají velmi jemnou, skoro až dětskou tvář, působí roztomile a mají charisma, které je pro některé neuchopitelné. Takový byl například v 70. letech už francouzský herec Pierre Richard. Tehdy ale šlo o unikum.

Hollywood zná fakta

Babygirl muži bývají obvykle obsazováni do kladných rolí, díky čemuž si získávají víc a víc fanynek. Dokáží věrohodně ztvárnit postavu, kterou by divačky chtěly skutečně potkat. Díky tomuto trendu jsou nyní IN například i asijské boybandy, jejichž členové často nepůsobí jako tvrdí chlapi, kteří by byli schopní přijít z náročné práce a ještě kácet stromy.

Pravděpodobně prvním mužem, který rozpoutal masové šílenství, aniž by byl prvoplánově mužný a atraktivní, byl Pete Davidson. Ten sám o sobě tvrdí, že vypadá, jako by byl nemocný. Je velmi hubený, má široký úsměv, ale především má neuvěřitelný smysl pro humor. Právě tím si pravděpodobně získal zástup slavných žen, s nimiž randil, včetně Kim Kardashian.

Nedávná vědecká studie potvrdila, že ženy podvědomě chtějí hubené muže. Může to být proto, že mají dojem, že žijí déle, neoplývají toxickou maskulinitou a jsou sebejistí. Pravdou ale je, že Hollywood na něco přišel dříve než vědci a tak toho dobře využil. Podívejte se do galerie na to, jací muži byli v kurzu dříve a na jaké se fanynky zaměřují dnes.

Některým někdejším sexy idolům je dnes už 60:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.