Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

To nejsou Mean Girls tvojí mámy! Protivný sprostý holky se vrátily do kin jako muzikál

Protivný sprostý holky, verze 2024. Foto: Cinemart
Protivný sprostý holky, verze 2024. Foto: Cinemart

Do českých kin vstoupil remake filmu Protivný sprostý holky. Jeho původní verze se stala hitem půlky nultých let. Nový film podle své broadwayské muzikálové verze od lednové americké premiéry utržil už více než sto milionů dolarů. Recenze jsou smíšené, ač pamětníci původní verze jsou nadšeni. Punčák se přidává.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Pokud nevíte, do čeho jdete, mohli byste z návštěvy Protivných sprostých holek odcházet zklamáni. Nebo minimálně s újmou. Ani z traileru není totiž vůbec jasné, že vás čeká hodina a půl středoškolského coming-of-age příběhu s tanečními čísly a zpěvem. Prostě muzikál. Protivný sprostý holky sice vycházejí z dvacet let starého filmu, ale také z jeho jen pět let staré broadwayské muzikálové adaptace.

Ale nerada bych odradila ty, kdo možná podobně jako já tento veskrze americký muzikálový žánr nemusí – hlavně pokud jste stejně jako já prožili pubertu v nultých letech a původní filmová verze Protivných sprostých holek z roku 2004 se vám už navěky zaryla do podvědomí.

To nejsou Mean Girls tvojí mámy

Právě původní film, ale hlavně kult s ním spojený glosuje už samotný trailer, kde na konci zazní, že „tohle nejsou Protivný sprostý holky tvojí mámy“.

Jasně, mě, sedmatřicítku, která by v Gilmorkách

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Film

Punčák

Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější