SOS Izrael

celá ČR / Sbírku organizuje JUDr. Hana Frištenská a JUDr. Zuzana Wirthová

{}

SOS Izrael

0 %

Vybráno 775 152 Kč z 721 000 Kč
Zbývá -168 dnů
Sbírka byla ukončena 10. listopadu 2023

Pomozte sbírce na znesnáze21 sdílením

Jsme ohromeny mírou solidarity českých občanů s Izraelem a ze srdce děkujeme. Budeme vás, dárce, průběžně informovat o tom, kam vaše dary míří a kdy a kdo je dostal. Jsme v komunikaci s izraelskými prostředníky a odeslaly jsme zprávu do kibucu Kfar Azza, zda přijmou, a to co nejdříve, vaši pomoc. Jsme hrdé na to, že naši lidé jsou ochotní tak rychle podpořit tuto statečnou zemi. O další situaci a distribuci finančních prostředků vás budeme průběžně informovat v aktualitách sbírky.

-organizárorky

--------

Dne 7. 10. 2023 v ranních hodinách o židovském svátku šabat napadlo Izrael teroristické hnutí Hamás z Gazy.

Teroristická komanda překročila izraelské hranice a začalo vyvražďování a nepředstavitelné utrpení civilního obyvatelstva ve vesnicích, městečkách a kibucích u hranic s Gazou.

Jak sbírka pomůže?

Oslovujeme vás se žádostí o dary, které budou věnovány jednotlivým obětem genocidy a jejich rodinám na jihu Izraele. Pomohou jim překlenout to nejhorší období, se kterým se nyní potýkají.

Občané ČR občanům Izraele. Tato sbíra se obrací k občanům ČR bez rozdílu vyznání či politické příslušnosti. Moc děkujeme.

Evakuace a pomoc

Když se IDF (izraelské armádě) konečně podařilo obnovit suverenitu státu na jihu, začala evakuace všech, kteří přežili, do vnitrozemí. Mnozí z nich odešli jenom s tím, co měli na sobě, jen s rancem hrůzných paralizujících vzpomínek, či s nepopsatelným strachem o osud svých nejbližších, kteří padli do zajetí nelidskému teroristickému hnutí Hamáz.

Proto vznikají po celém světě sbírky na pomoc Izraeli. Jednou z nich je tato sbírka, zveřejněná na portálu znesnáze21, si klade za cíl finančně podpořit přímo a rychle jednotlivé oběti teroru. Již od 11. 10. 2023 přibývají na konto sbírky příspěvky od občanů ČR a také přibývá patronů, kteří se za sbírku zaručují. Výtěžek sbírky půjde k evakuovaným rezidentům jižního Izraele. První část sbírky půjde přímo lidem z kibucu Kfar Azza. Na tom, aby se tak stalo, pracují organizátoři sbírky.

Organizátorky sbírky:

JUDr. Hana Frištenská

Autorka knihy KAŽDÉMU JEHO IZRAEL, v níž vypráví pozoruhodné příběhy tří reálných lidí, kteří byli Židé, narodili se a kus svého života prožili v bývalém Československu, a všichni z něj následně odešli. Do jejich životů fatálně zasáhla druhá světová válka a v jejich další životní cestě významnou roli sehrál Izrael. Všichni tři již zemřeli, a proto je jejich osud uzavřený, završený a viditelný ve své celistvosti. JUDr. Hana Frištenská je například také členkou dozorčí rady Nadačního fondu Obětem holocaustu

&

JUDr. Zuzana Wirthová

Hudebnice a textařka známé skupiny Jablkoň, autorka několika CD se židovskou hudbou, a také správkyní FB skupiny CZ&SK 4 ISRAEL, zakladatelka a vedoucí hudebních skupin CHESED, MENORA a NEŠAMA.

Drazí dárci

09. 11. 2023

Naše sbírka  za tři dny končí. Díky vám jsme vybrali neuvěřitelných více než 730 000,-  Kč. Tomu bychom na  počátku sbírky vůbec neuvěřily. Sbírka, která byla snad vůbec první v České republice na pomoc napadenému Izraeli, byla zahájena tři dny po útoku muslimských  teroristů z organizace Hamás. Teď tedy končí.

Slíbili jsme vám, že sbírka bude rychle věnována na některý ze zničených kibuců na jihu Izraele a že jí dostanou do rukou lidé, kterých se přímo tato tragédie dotkla. Svůj slib jsme splnily.  Zatím více než 400 000,- Kč odešlo do fondu kibucu Kfar Azza, který provozují ti, kteří ji přežili a  kteří jsou odhodláni  kibuc obnovit.  Obdivujeme jejich houževnatost a odvahu a doufáme, že se jim , i s pomocí z České republiky, jejich úmysl zdaří. Jsme přesvědčeny, že díky vašim darům, bude česká stopa v novém krásném kibucu Kfar Azza nezapomenuta. Hlavně vám, dárcům, patří pozdrav Yeal i dalších, kteří teď  sbírají síly pro budoucnost. 

----

Dear Hana and Zuzana,

Thank you so much for your generosity, support and efforts to arrange the donations from the Czech community.
This means a lot to us and will contribute a lot to our ability to re-build Kfar Azza.

I've added Sagit  who will send you more information about Kfar Azza survivors and future plans.

Best Wishes, Yael 

---

S úctou vaše organizátorky.

Máme pro vás, milí dárci, další dobrou zprávu!

02. 11. 2023

1. listopadu jsme převedly na hlavní cíl sbírky, Kfar Azza Fund, 10.500 dolarů. Spolu s předchozím odesláním 6.300 dolarů, jsme, díky vaší štědrosti, mohly odeslat už 16.300 dolarů pro kibutz Kfar Azza. Srdečně děkujeme za vaši podporu a s dojetím čteme vzkazy, často spojené s vašimi dary. Zde jsou některé z nich:

„Modlím se za Izrael.“

„Přeju Izraelcům všechno nejlepší, hlavně vítězství !!! Držte se.“ „Držte se, zvítězíte !!!“ „Držte se a natřete to těm zmetkům“ „I know it's hard but be strong, I'm sending you all hugs, love and positive energy❤️❤️❤️❤️“ „Hluboce soucítím a děkuji, že mohu přispět do sbírky na pomoc Izraeli.♥️“ „Podpora statečnému lidu Izraele od srdce“ „Přeji hodně sil statečným obráncům Izraele a pokoj všem rodinám, které přišly o své blízké. Držte se. Myslíme na vás.“ „Myslíme na vás všechny, i s našimi 4 dětmi a 10 vnoučaty“ „Držte se, v Evropě je i hodně lidí, co jsou s vámi. “ „Bůh ochraňuj Izrael!“ „Aspoň kvapka na zmiernenie toľkého utrpenia.“ „Držte se, držím všechny palce!!!!!!!“(dárkyně věnovala 50 000 Kč )

Organizátorky sbírky Hana Frištenská a Zuzana Wirthová

Sbírka podpořila další potřebné. Děkujeme vám!

24. 10. 2023

Včera 23. října odešlo dalších 2 300 dolarů  z vašich štědrých darů, do Izraele  pro projekt SAVE HOUSE IN PARDES CHANA - KARKUR.

Naomi a Eva jsou lékařky, psychiatři.  Poskytly svůj dům v malém městě Pardes Chana - Karkur rodinám  ze zasažených částí Izraele. Jedna rodina se čtyřmi dětmi  je z jihu Izraele, z města  Aškelon, které je poblíž hranice s Gazou.  Druhá rodina  také s malými dětmi je ze severní  Kiriat Schmonah. Toto městečko  na severní hranici s Libanonem je  nepřetržitě odstřelováno raketami  Hisballáhu. Před před pár dny bylo celé toto  město  Izraelci evakuováno.

Pardes Chana - Karkur - pro zajímavost v překladu Hanin citrusový sad -  je malé město v severním Izraeli v sousedství města Chadera a necelých 50 kilometrů od Haify. Je v tuto chvíli ještě  bezpečné.  Dovolte nám  poznámku - při maličké rozloze Izraele najít bezpečné místo pro postižené musí být velmi těžké. Představte si, že byste hledali pro sebe a své děti bezpečný úkryt v České republice za podobných okolností......

S oběma obětavými ženami jsme ve stálém kontaktu. Naomi a Eva zatím do potřeb rodin, které ve svém domě ubytovaly, investují své úspory. Proto požádaly izraelskou veřejnost o finanční pomoc - tak jsme se o nich dozvěděly.  Pomoc jim přijde  díky vám  za dva dny také  z České republiky.

Děkujeme! Vaše organizátorky

Partneři sbírky 9

JUDr. Hana Frištenská

Organizátorkou a patronkou sbírky je JUDr. Hana Frištenská

JUDr. Zuzana Wirthová

Organizátorkou a patronkou sbírky je JUDr. Zuzana Wirthová

2458

Pro platbu převodem využijte tento unikátní QR kód, nebo na účet 4004040040/5500 s variabilním symbolem 2458

NROS – Nadace Rozvoje Občanské Společnosti

Partnerem sbírky je NROS – Nadace Rozvoje Občanské Společnosti

Dům národnostních menšin

Partnerem sbírky je Dům národnostních menšin

Pavla Gomba

Partnerem sbírky je Pavla Gomba

Nadace Michaela Kocába

Partnerem sbírky je Nadace Michaela Kocába

Mirka Nebuželská

Partnerem sbírky je Mirka Nebuželská, audiorka společnosti 22HLAV s.r.o.

Karol Sidon

Partnerem sbírky je Karol Sidon, vrchní zemský rabín, dramatik, spisovatel, scenárista, náboženský myslitel

Sbírku již podpořilo 303 dárců

„QR platby 16.-19.11.2023 “
500 Kč — znesnáze21 před 5 měsíci

„QR platby 10.11.-14.11.“
1 000 Kč — znesnáze21 před 5 měsíci

10 000 Kč — Anonymní dárce před 6 měsíci

2 112 Kč — Anonymní dárce před 6 měsíci

10 000 Kč — Anonymní dárce před 6 měsíci

500 Kč — Anonymní dárce před 6 měsíci

„Hodně síly, máte můj obdiv.“
373 Kč — Petra před 6 měsíci

„QR platby 6.11.-9.11.“
9 350 Kč — znesnáze21 před 6 měsíci

300 Kč — Anonymní dárce před 6 měsíci

500 Kč — Anonymní dárce před 6 měsíci