Trenér Jan Srdínko dovedl hokejisty Zlína do semifinále play-off

Přidat na Seznam.cz

Hokejisté Zlína na poslední chvíli splnili svůj první cíl v sezoně v podobě přímé účasti ve čtvrtfinále play-off první hokejové ligy. Ze šestého místa po základní části následně vyřadili třetí Prostějov 3:0 na zápasy. A mohou se těšit na semifinále.

Důležitou postavou trenérského štábu Zlína je i Jan Srdínko (na snímku), který vede tým z postu hlavního kouče společně s Richardem Kapušem a Zdeňkem Sedlákem starším.

V únoru 2024 oslavil Jan Srdínko padesátiny. A to v období, kdy Zlín bojoval o elitní šestku v tabulce první ligy. Možná, že i zmíněná jistota čtvrtfinále play-off může být pro něj vzpruhou do dalšího hokejového dění.

Někdejší skvělý obránce a mnohonásobný mistr extraligy se Vsetínem a pražskou Spartou Jan Srdínko má už bohaté trenérské zkušenosti, takže by ho nemělo v nadcházejícím prvoligovém play-off nic zaskočit.

„Pět let jsem působil v pražské Slavii jako asistent několika trenérů. Vzpomínám si, že v extraligové sezoně 2014/2015, kdy jsem byl v jejím závěru na střídačce po boku Josefa Beránka mladšího, za Slavii hráli například Jaroslav Bednář, nynější plzeňský manažer Tomáš Vlasák nebo Václav Pletka, současný asistent v Mladé Boleslavi, Marek Tomica další. Někteří kluci jsou dál v extralize: brankář Dominik Furch, Ronald Knot, Jan Stránský,“ vybavil si Jan Srdínko pro SportDeník.cz.

I výčet jeho dalších trenérských štací je docela pestrý v rámci českých soutěží.

„Ve Slavii, už prvoligové, jsem byl asistentem Milana Razýma i Miloše Říhy mladšího. Pak jsem byl tři roky trenérem ve Vsetíně a k áčku Zlína jsem se dostal po rozhodnutí vedení a majitelů klubu, abych tam přešel od zlínské juniorky,“ upřesnil Jan Srdínko.

„Střídal jsem Miloše Říhu mladšího, s nímž jsme spolupracovali ve Slavii. Nebylo to pro mě úplně příjemné, tenhle moment. Nebylo by to příjemné asi pro žádného trenéra, když se to stane,“ doplnil ještě nynější zlínský kouč svoje pocity při nástupu na střídačku A-týmu.

Zdroj: autorský článek